Περουσιακό ,διακυβέρνηση και οικονομία συζήτησαν Αναστασιάδης Ακιντζί

Αυριο μπαίνουν στα βαθειά για το  εδαφικό

Πτυχές των τεσσάρων κεφαλαίων -διακυβέρνηση, οικονομία, ΕΕ και περιουσιακό – συζητήθηκαν στη δεύτερη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη που ολοκληρώθηκε γύρω στις 9μ.μ.xekinoun-oi-synomilies-mono-igetes-kai-diapragmateftes-sto-trapezi-live

Αύριο οι ξεκινά η συζήτηση για το εδαφικό και η σημερινή συζήτηση για το περιουσικό  κρίνεται ως προπαρασκευαστική  για το εδαφικό

Σήμερα συζητήθηκε εκ νέου το θέμα των αποφάσεων που λαμβάνονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γι’ αυτό και στην ομάδα συμμετείχαν οι Πόλυς Πολυβίου, Τουμάζος Τσιελεπής και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Ακολούθησε δείπνο για την αποστολή και  τα Ηνωμένα έθνη τους προσκάλεσαν να παρακολουθήσουν μαζί τις εξελίξεις με τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί (9 τοπική ώρα), παρουσία διαπραγματευτών, των επικεφαλής της ομάδων εργασίας για το περιουσιακό (Η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή είναι η εκπρόσωπος της ΚΔ και η Σουλέν Καραμπατσάκ της Τ/κ πλευράς), του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρν Άιντα και της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η συνάντηση διήρκησε μέχρι τις 2 το μεσημέρι (1 τοπική ώρα), και αφορούσε αποκλειστικά το περιουσιακό και στην ουσία αποτέλεσε προπαρασκευή της συζήτησης του εδαφικού που επίσημα ξεκινά αύριο το πρωί.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου στις 6 το απόγευμα (5 τοπική ώρα) και η συνάντηση υπολογίζεται να κρατήσει μέχρι τις 9 το βράδυ (8 τοπική ώρα). Θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα των αποφάσεων που λαμβάνονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γι’ αυτό και στην ομάδα θα συμμετέχουν οι Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Μετά την απογευματινή συνάντηση, οι δυο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε δείπνο μαζί με τον Άιντα.

Νωρίτερα, θα συναντηθούν οι διαπραγματευτές για να ολοκληρώσουν τη συζήτηση του θέματος που άπτεται της διαδικασίας αποφάσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο

Ήταν μια καλή πρώτη συνάντηση, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους συνεργάτες του μετά τις πρωινές συνομιλίες με τον Ακιντζί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση συζητήθηκαν οκτώ θέματα που αφορούν τα κεφάλαια διακυβέρνησης, οικονομίας και ΕΕ. Υπήρξε μάλιστα και πρόοδος στα θέματα οικονομίας. Επίσης σε καλό δρόμο βρίσκεται η συζήτηση για τα θέματα ΕΕ.

Σύμφωνα με το philenews, πηγές της ε/κ πλευρά ξεκαθαρίζουν πως δεν έκλεισε κανένα κεφάλαιο.

Από αύριο το πρωί αρχίζει η συζήτηση των κριτηρίων του εδαφικού, ενώ σήμερα συζητούνται διάφορες πτυχές του περιουσιακού που συνδέονται με το εδαφικό. Να σημειωθεί ότι τα κριτήρια για το εδαφικό συζητήθηκαν μόνο μια φορά στην Κύπρο μέχρι στιγμής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Άιντα ανέβασε μια φωτογραφία από τη συνάντηση, γράφοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα των συνομιλιών.