Ελ.Θεοχάρους:Πανεθνικό συναγερμό σημαίνει ο Γ.Γ.του ΚΚΕ για το νέο σχέδιο Ανάν

 

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.unknown-1

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του κυρίου Κουτσούμπα ότι «οι συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η αμφισβήτηση του Αιγαίου και των νησιών της πατρίδας μας, όπως επίσης και οι εξελίξεις με το νέο Σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά πρόκειται για σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθείται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελούν ζητήματα που ‘θα πρέπει να μας κάνουν να βρεθούμε ακόμα περισσότερο, ως ελληνική κοινωνία, ως ελληνικός λαός, σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση».

«Ο κύριος Κουτσούμπας σημαίνει πανεθνικό συναγερμό για την σωτηρία του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε ότι: «Tο ΚΚΕ υπεύθυνα, σοβαρά και σθεναρά, αναπτύσσει τις θέσεις του γύρω από το κυπριακό πρόβλημα. Μόνο να σας θυμίσω ότι ήταν το ΚΚΕ που μίλησε για το Σχέδιο Ανάν, για την ανάγκη να ερωτηθεί και ο κυπριακός λαός και να πει αυτό το στεντόρειο “Όχι” που τελικά είπε. Αν δεν ήταν το ΚΚΕ με αυτή του την θέση και άλλες δυνάμεις δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτήν την εξέλιξη εκείνη την περίοδο. Έτσι και σήμερα, ο συμβιβασμός που είχε γίνει, ο επώδυνος συμβιβασμός, όπως τα κόμματα της Κύπρου και της Ελλάδας έλεγαν σε σχέση με τη διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, που ήταν κυρίως θέση της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού “κράτους” διαχρονικά, έφθασε να θεωρείται θέσφατο, θέση αρχής και μάλιστα όχι μόνο αυτό, να εξελίσσεται σήμερα, στην ουσία, σε διχοτομική λύση σε δύο συνιστώντα κράτη. Δεν μιλάμε δηλαδή για διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, μιλάμε για μια συνομοσπονδία, μιλάμε για δυο κράτη που θα έχουν δικό τους Σύνταγμα, δική τους σημαία και βεβαίως θα είναι επίφαση η ομοσπονδία και η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία».

«Θέλω να τονίσω» είπε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους «ότι μας ικανοποιούν απόλυτα οι δηλώσεις του κύριου Κουτσούμπα. Νιώθουμε ότι επιτέλους ένα κόμμα στην Αθήνα έχει κατανοήσει την τραγικότητα στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Κυπριακό ζήτημα, και οι κίνδυνοι που εμπερικλείονται σε αυτή την προσπάθεια λύσης, που σε τελική ανάλυση αυτό που συζητιέται είναι προσπάθεια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν είναι ούτε καν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αλλά μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό βιλαέτι».