Την δική του εκδοχή θα δώσει στις 17 Νοεμβρίου ο τέως Πρόεδρος σε όσα του καταλογίζει ο Μ.Νεοφύτου

Τη δική του εκδοχή στα όσα του καταλογίζει ο εργολάβος και μέχρι πρότινος στενός του φίλος Μιλτιάδης Νεοφύτου θα δώσει στις 17 Νοεμβρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε εναντίον του ο κ. Νεοφύτου, διεκδικώντας το ποσό των 22. εκ. Ευρώ.imagew-1-aspx

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία άρχισε στις 12 αντί στη 1 που ήταν προγραμματισμένη, κατέθεσε ως μάρτυρας ο εξωτερικός ελεγκτής της εταιρείας του κ. Νεοφύτου, λογιστής – ελεγκτής Λούκας Παπαλλής.

Στη γραπτή δήλωσή του που κατέθεσε στο δικαστήριο, ο κ. Παπαλλής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από τον έλεγχο που έχει διεξάγει και από τις καταστάσεις που έχει ετοιμάσει προκύπτει ότι η Τράπεζα Κύπρου επέτρεψε στην εταιρεία του κ. Νεοφύτου να υπερβεί το εγκεκριμένο όριο του τρεχούμενου της κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ (μέγιστη υπέρβαση €5.982.192,93) «με προφανή κατά τη γνώμη μου σκοπό τη χρηματοδότηση του Αθλητικού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της εταιρείας, αφού οι οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα-τράπεζες της Κύπρου, απαγόρευαν τη χρηματοδότηση προς τα διάφορα αθλητικά σωματεία».

«Επίσης κατά τη γνώμη μου η παραχώρηση διευκόλυνσης ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου προς την εταιρεία ως όριο Εμπιστευτικής Προεξόφλησης Τιμολογίων με μόνη εξασφάλιση προσωπικές εγγυήσεις των δύο Διευθυντών της εταιρείας ενισχύει περαιτέρω την πιο πάνω άποψη μου», αναφέρει ο κ. Παπαλλής.

Κατά την αντεξέτασή του από τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, εκ των δικηγόρων του κ. Χριστόφια, ο κ. Παπαχαραλάμπους υπέβαλε στον μάρτυρα ότι η δουλεία που έκανε είναι «τσαπατσουλιά» και ότι ήρθε να καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο «καθ’ υπόδειξη».

Ο μάρτυρας απάντησε ότι όλα όσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο είναι «100% σωστά».

Το δικαστήριο ακύρωσε την αυριανή δικάσιμο και όρισε ως νέα ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας την 17 Νοεμβρίου, στην 13:00, κατά την οποία θα καταθέσει ο κ. Χριστόφιας.

Να σημειωθεί ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν  σήμερα εντός της αίθουσας του δικαστηρίου όπου διεξάγεται η εκδίκαση της αγωγής εναντίον του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστή Νικόλαου Σάντη.