Μεθαύριο καθορίζεται ο χώρος της συνάντησης για το εδαφικό

Στη συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης πιθανότατα θα καθοριστεί ο χώρος στο εξωτερικό, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση για το εδαφικό, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.image735-1-aspx

Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες ή τρόποι «εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων”.

«Επικεντρωθήκαμε περισσότερο στην ουσία των όσων είχαμε μπροστά μας, παρά στον καθορισμό του χώρου (διεξαγωγής της συνάντησης για το εδαφικό)», είπε ερωτηθείς σχετικά και πρόσθεσε: «Πιθανότατα τούτο να γίνει την Τετάρτη».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η ημερομηνία της διεξαγωγής της συνάντησης έχει δοθεί, δηλαδή μεταξύ 7 με 11 Νοεμβρίου και απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μάλλον στην Ελβετία.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σημερινή συνάντηση «συζητήσαμε λεπτομέρειες ή τρόπους εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων».

«Υπήρξε μια, οφείλω να πω, σχετική πρόοδος, που χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση», είπε.

Ερωτηθείς αν στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ιθαγένειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά αυτά τα θέματα και να μην επαναλαμβάνουμε εαυτούς».

Απαντώντας σε ερώτηση ποιου θα είναι αρμοδιότητα το θέμα των προσωρινών αδειών εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως αυτό θα είναι αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις αναφορές του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του έτους προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έλθει στη ατζέντα ένα νέο παιγνίδι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να σχολιάσει καθότι δεν έχει δει τη συγκεκριμένη αναφορά.

Σχολιάζοντας εξάλλου παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Σινιρλίογλου θα συνοδεύει τον κ. Ακιντζί στη συνάντηση στην Ελβετία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε δεν γνωρίζει αν ο κ. Ακιντζί θα συνοδεύεται από τον κ. Σινιρλίογλου.

«Εξ όσων γνωρίζω θα πάμε ο καθένας με τη διαπραγματευτική του ομάδα, τους εμπειρογνώμονες και λοιπά», είπε.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έγινε συζήτηση και για την εκπροσώπηση στα ομοσπονδιακά όργανα.