ΔΗΚΟ:Ο Πρόεδρος επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και στο θέμα των εποίκων

 

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του επικρίνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και στο θέμα των εποίκων .deite-to-psifodeltio-tou-diko-chrisima-stoicheia

Οπως αναφέρει το ΔΗΚΟ« ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι προχώρησε σε μια νέα τεράστια υποχώρηση, την παραμονή 90 χιλιάδων εποίκων μετά τη λύση του κυπριακού, δηλαδή όσους προέβλεπε στο σχέδιο Ανάν.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει « για ακόμα μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, σε αντίθεση με το τι λέει δημόσια, επαναφέρει το σχέδιο Ανάν και επιδιώκει να δικαιωθεί για το 2004.

Πέρα όμως από αυτή τη τεράστια, νέα υποχώρηση του Πρόεδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ακόλουθες διαπιστώσεις:

• Παρουσιάζεται να διαφωνεί με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αναφορικά με τον πραγματικό πληθυσμό των Ελληνοκυπρίων και ισχυρίζεται πως αυτοί είναι πέρα των 800.000 ενώ η Στατιστική Υπηρεσία θεωρεί πως οι Ε/κ είναι μόνο 680.000.
• Δεν μας λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι θα γίνει με τους παράνομους φοιτητές, τους παράνομους εργάτες, τους εποχικούς εργάτες, όσους έχουν άδεια παραμονής και εργασίας από τις αρχές του ψευδοκράτους. Πόσοι είναι όλοι αυτοί και πότε θα αποχωρήσουν μετά τη λύση;
• Δεν μας λέει επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πόσοι έποικοι θα αποχωρήσουν μετά τη λύση και με ποιον τρόπο θα αποχωρήσουν.
• Υπενθυμίζεται πως ο κατοχικός ηγέτης έχει δηλώσει πρόσφατα πως όλοι αυτοί «θα μετατραπούν σε ευρωπαίους πολίτες και δεν θα φύγει κανένας».

Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φαίνεται να μη γνωρίζει τη δημογραφική σύνθεση των κατεχομένων περιοχών.

Για ένα πράγμα όμως είναι συνεπής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οφείλουμε να του το πιστώσουμε:

Μας παραπέμπει πλέον καθημερινά στο σχέδιο Ανάν, το οποίο είχε απορρίψει ο λαός, στην προσπάθεια του να πείσει για την ορθότητα των υποχωρήσεων του.»