Kαρεκλοκυνηγοί και καρεκλοκένταυροι πάλιν στην τρεχάλα …

Οι κοινωνιολόγοι  θα πρέπει να μελετήσουν και μια νέα ανερχόμενη τάξη ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα του λαού αλλά έχουν κοινά%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b1 χαρακτηριστικά κοινές επιδιώξεις και όλως παραδόξως και μια κοινή γλώσσα.Δεν είναι νέο φαινομενο αλλά εσχάτως εφκάλαν τζιαι το σιοινίν τζιαι το παλλούτζιν.  Είναι οι καρεκλοκυνηγοί ή καρεκλοκένταυροι αν σας αρέσει περισσότερο ο όρος, καθότι η καρέκλα της όποιας εξουσίας είναι η προέκταση της ασημαντότητα τους.Είναι το έτερον τους ήμισυ.Οπως οι κένταυροι στην Ελληνική μυθολογία  ήταν μισός άνθρωπος -μισό άλογο , ε, αυτοί είναι μισοί άνθρωποι και μισή καρέκλα.Αυτή η τάξη ανθρώπων που και οι ψυχαναλυτές πρέπει να ασχοληθούν μαζί τους   συνδέονται παθολογικά με τις καρέκλες τους. Επειδή  αυτές οι καρέκλες σημαίνουν εξουσία, δύναμη, επιβολή, δόξα και όλα τα συμπαρομαρτούντα της ακρωτηριασμένης  από αυτογνωσία , ύπαρξης τους.

Μια ζωή στην τρεχάλα για θέσεις και αξιώματα…Θέλουν να προσφέρουν στα κοινά μας λένε και επιμένουν να θυσιαστούν για χάρη μας. Ματαίως τους δηλώνουμε πως δεν χρειαζόμαστε τις «θυσίες» τους.Ατού αυτοί θέλουν με το ζόρι να θυσιαστούν για μας !

Μαφάλντα

Τρέχει και η Αντιγόνη για τη δημαρχία Στροβόλου

Σαν έτοιμη από καιρό λοιπόν, τρέχει doc-20140509_-1167214_-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b7_%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85_και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου πρώην βουλευτίνα, πρώην    ευρωβουλευτίνα του ΔΗΚΟ, ποιήτρια και αυτοδίδακτη ζωγράφος  να διεκδικήσει τη δημαρχία Στροβόλου καθότι όποιος ή όποια δεν εκλεγούν σε ένα αξίωμα τρέχουν ξωπίσω άλλες κενωθείσες  καρέκλες. Αστραψε και βρόντηξε ωστοσο η Αντιγόνη  επειδή η ηγεσία του κόμματος της επέλεξε  ως υποψήφιο τον Τσίγκη…Και κυκλοφορούν εντόνως οι φήμες πως η Αντιγόνη  προσεγγίζει άλλο κόμμα για να την στηρίξει.Με ποιό κόμμα άραγε φλερτάρει η Αντιγόνη; Με το ΔΗΣΥ αποκλείεται καθότι ο Αβε βιάστηκε να στηρίξει Λάζαρο Σαββίδη ενώ και δεύτερος από το ΔΗΣΥ ο Γ. Παπαχαραλάμπους det_savvides431κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και αναμένεται να αφαιρέσει πολλούς Συναγερμικούς ψήφους από το Λάζαρο με τις αντιδράσεις που προκάλεσε  για την λεωφόρο Στροβόλου .

Αστε  ρε και  νέα παιδιά να τρέξουν και να δοκιμαστούν…..Αλλωστε ολες οι καρέκλες εχουν και ημερομηνία λήξης.Αστε που είναι και δανεικές και δεν ανήκουν μονίμως σε κανέναν.

Αχ.

Τι λέει ρε ο Αβε ο …τρομερός

Αφού υπόσκαψε με φτυάρια και αξίνες τον Γενικό Ελεγκτή και έδωσε πάσες στον διορισμένο πρόεδρο του Δ.Σ. του ΘΟΚ Τουμαζή να βγάλει γλώσσα, ο Αβε  του ΔΗΣΥ  και κατα κόσμον Αβέρωφ Νεοφύτου βγηκε χθες και διακήρυξε τα συγχαρητήρια του προς τον Οδυσσέα επειδη ανακαλύπτει σκάνδαλα.Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι είναι προς τιμή του Γενικού Ελεγκτή το γεγονός ότι αποκάλυψε σκάνδαλα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν και ήταν κρυμμένα κάτω από το χαλί, με την κοινωνία να ήταν ικανοποιημένη ότι ζούσε σε μια εποχή και ένα χώρο που όλα ήταν ρυθμισμένα με τους κανόνες του Αγίου Όρους.»

Εφόσον ο Αβε είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής για τις αποκαλύψεις σκανδάλων θα ήταν καλά να καλέσει το Γ.Ελεγκτή να κάνει μια ερευνούλα για κάτι χαλίτικα εκεί στην Πάφο και συγκεκριμένα στην Πόλη Χρυσοχούς.Θα ήταν ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί αν και αυτά δόθηκαν με τους « κανόνες του Αγίου Ορους…»

Βαχ

Γιατί θυμώνει ο Αντρίκκος;

Γιατί αραγε θύμωσε ο Αντρίκκος  όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ  και τους χειρισμούς του τεως με τον  γνωστο στην πιάτσα Βένη;Και γιατί σφίγγουν τον κλοιό γυρω από γνωστό   στέλεχος του κόμματος  επειδή επικρίνει έντονα τους χειρισμούς του Χριστόφια με τον τότε φίλο του και νυν αντίδικο του Μιλτή;

Μαφάλντα

Και η περιπέτεια ενός βιβλίου

Φημολογείται πως την ερχόμενη  Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί και στα ελληνικά το βιβλίο του τεως Προέδρου , τέως Γ.Γ. ΑΚΕΛ  και δόκτωρα Δημήτρη Χριστόφια για την «Αποσιωπηθείσα ιστορία»  .Πρώτα το παρουσίασε στα κατεχόμενα και προκάλεσε αντιδράσεις  στις ελευθερες περιοχές παρόλο που είπε κάποιες πικρες αλήθειες για την  αποτυχία του αγώνα της ΕΟΚΑ 1955- 1959, τις δολοφονίες αριστερών και τα εγκλήματα, του  Γρίβα.

Δεν πηγαίνεις όμως στα κατεχόμενα και μιλάς για εγκλήματα που «εκάμαμεν τζιαι εμείς» και δεν καταδικάζεις με μεγαλύτερη ενταση  το  μείζον έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.Δεν μπορούν να εξισώνονται εγκλήματα και των μεν και των δε (Ε/κ -Τ/κ) με τη μεγαλύτερη συνωμοσία και προδοσία του 1974 και τα εγκληματα πολέμου της Τουρκίας.

Τα σταφύλια της οργής