Πρόεδρος ΔΗΣΥ:Ο ΔΗΣΥ θα συνοδεύσει τον ΠτΔ για συζήτηση του εδαφικού

Ο ΔΗΣΥ θα συνοδεύσει αν κληθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο εξωτερικό για συζήτηση του εδαφικού, “μετά ευχαρίστησης και μετά εθνικής υποχρεώσεως”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.averof-neofytou-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-620x310

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Εθνικού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ήταν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση και θα συνεχίσουν με πνεύμα εθνικής συνεννόησης σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που διέρχεται ο τόπος.

Ερωτηθείς για τη θέση του ΔΗΣΥ στο θέμα της εντατικοποίησης των συνομιλιών, είπε πως η εντατικοποίηση έπρεπε και πρέπει να είναι μόνιμη θέση της κυπριακής πλευράς καθώς εμείς είμαστε τα θύματα της εισβολής και η παράταση του χρόνου είναι εις βάρος των Ελληνοκυπρίων.

“Το γρηγορότερο αν θα μπορούμε να βρεθεί η λύση του Κυπριακού θα ήταν ό,τι καλύτερο δεδομένου ότι αυτή η λύση θα διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού”, είπε και διερωτήθηκε γιατί μετά από 42 χρόνια μας φοβίζει ο χρόνος επίλυσης. “Εμένα”, συνέχισε, “με προβληματίζει η διαιώνιση του χρόνου που τσιμεντώνει την κατοχή και όχι μόνο επί εδάφους”.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για μετάβαση στο εξωτερικό για συζήτηση του εδαφικού, είπε πως αν τελικά κριθεί ότι η συζήτηση του εδαφικού θα γίνει στο εξωτερικό δεν αλλάζει και πως είτε εντός Κύπρου είτε εκτός ο ΔΗΣΥ στηρίζει τον Πρόεδρο στην προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο και αν κληθεί να τον συνοδεύσει θα το πράξει “μετά ευχαριστήσεως και μετά υποχρεώσεως εθνικής”.