Γ.Λιλλήκας:Διαβούλευση με Εθνικό και για τα υπόλοιπα κεφάλαια

Η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε εισήγηση κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπως η διαβούλευση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για το εδαφικό να επεκταθεί και στα υπόλοιπα κεφάλαια.image735-6-aspx

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Εθνικού, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι ζήτησε επίσης να δοθούν τα έγγραφα τουλάχιστον για όσα ζητήματα υπήρξε σύγκλιση, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με παρατηρήσεις, σχόλια και εισηγήσεις.

«Εάν για το εδαφικό ο Πρόεδρος συμφωνεί να κάνει πραγματική διαβούλευση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, γιατί να μη γίνεται αυτή διαβούλευση και για τα ζητήματα της οικονομίας, της ΕΕ, της εσωτερικής διακυβέρνησης» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την ενδεχόμενη μετάβαση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου στο εξωτερικό, για τη συζήτηση του εδαφικού, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε διεξοδικά, είπε όμως ότι υπάρχει συναντίληψη πως το επιχείρημα του κ. Ακιντζί δεν ευσταθεί.

«Το αρχικό επιχείρημα [της μετάβασης στο εξωτερικό] ήταν για να αποφεύγονται οι διαρροές και η άσκηση κοινωνικών πιέσεων» είπε και πρόσθεσε ότι με την παρουσία των αρχηγών των τ/κ κομμάτων δεν διασφαλίζεται η μη διαρροή. Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, ενδεχόμενα να είναι άλλοι οι στόχοι που ο κ. Ακιντζί επιδιώκει η συνάντηση να γίνεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα «για να υπάρξει ένα σκηνικό πιέσεων».

Σε ερώτηση αν θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στο εξωτερικό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «αν θα είναι διακοσμητικός ο ρόλος μας, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να μεταβούμε στο εξωτερικό για να συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο». Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του θέλει για πραγματική διαβούλευση «τότε αλλάζει το ζήτημα», κατέληξε.