Γ.Περδίκης:Δεν γίνεται αποδεκτή μια ενδιάμεση συμφωνία

Απαίτηση της πλειοψηφίας των κομμάτων κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου ήταν να μη γίνει, σε καμία περίπτωση, αποδεκτή μια ενδιάμεση συμφωνία, με καταγραφή των συγκλίσεων, πριν την οριστική συμφωνία, όπως και να μην μείνουν στο τέλος image735-aspxτης συζήτησης τα κεφάλαια του εδαφικού και περιουσιακού, όπως επιδιώκει ο Ακιντζί, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Συμπλήρωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η μετάβαση των πολιτικών αρχηγών στο εξωτερικό για να συζητηθεί το εδαφικό, καθώς όπως είπε, αυτή η πρακτική δεν έφερε καλά αποτελέσματα στον κυπριακό λαό.

«Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα αυτή η αποστολή στο εξωτερικό, αντίθετα θα προσθέσει περισσότερες επιφυλάξεις» και προκατάληψη στον λαό, δημιουργώντας αρνητική προδιάθεση, είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Σώματος.

Σε περίπτωση που κληθεί να συνοδεύσει τον Πρόεδρο στο εξωτερικό, ο κ. Περδίκης είπε πάντως ότι θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, εντός της συνεδρίασης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι θεωρεί ως θετικό στοιχείο την κριτική και την κατάθεση προβληματισμού εκ μέρους των κομμάτων, καθώς και ότι ανησυχεί για πολλές από τις θέσεις που καταθέτουν οι Τουρκοκύπριοι. Η τοποθέτηση του Προέδρου, ότι δεν είναι από αυτούς που απαξιώνουν τους προβληματισμούς, είναι θετική, είπε ο κ. Πεδρίκης.

Δήλωσε τέλος ότι κατά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου συμφωνήθηκε μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων μέσα από διακομματικές συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων, στην παρουσία του διαπραγματευτή, ώστε τα κόμματα να ενημερωθούν πιο διεξοδικά και να καταθέσουν εισηγήσεις και προτάσεις.