Οικολόγοι:Δεν χρειάζεται συνάντηση εκτός Κύπρου

Ο κ. Ακιντζί κατάφερε να πείσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δεχτεί ό,τι δεν μπόρεσε να τον πείσει να δεχθεί στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σήμερα η Β` Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Έφη Ξάνθου, η οποία διερωτήθηκε αν το επόμενο βήμα θα είναι η πενταμερής διάσκεψη, αφού έγινε κατορθωτό ήδη να τεθεί χρονοδιάγραμμα και οδικός χάρτης, ενώ έγινε αποδεκτή και η ιδέα για συναντήσεις εκτός Κύπρου.

Σε δηλώσεις της, κατά την επίσκεψη της στο περίπτερο ΠΑΣΥΚΑΦ, στη Λεωφόρο Μακαρίου, η κ. Ξάνθου είπε πως “ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι ο καιρός, στην Κύπρο είναι καλός και δεν χρειάζεται να γίνει καμία συνάντηση εκτός Κύπρου”, για να προσθέσει, επίσης, ότι “είπε πως ζούμε σε οικονομική κρίση και δεν υπάρχουν λεφτά για ταξίδια των πολιτικών ηγετών στο εξωτερικό, με τα έξοδα των φορολογουμένων”.

“Αυτή ήταν η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος πριν λίγες μέρες στην απαίτηση του κ. Ακιντζί για συνάντηση στο εξωτερικό τύπου Κάμπ Ντειβιντ. Τώρα γίνεται γνωστό ότι σχεδόν συμφώνησαν σε συνάντηση τον Νοέμβριο στο εξωτερικό για το εδαφικό, τύπου Κάμπ Ντειβιντ. Φαίνεται ότι τώρα χάλασε ξαφνικά ο καιρός στην Κύπρο και ο κ. Νεοφύτου και το κυβερνών κόμμα, άλλαξε άποψη”, είπε η κ. Ξάνθου.

Όπως είπε το Κίνημα Οικολόγων δεν κατανοεί γιατί θα πρέπει να ταξιδεύσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, σημειώνοντας ότι “η δικαιολογία των διαρροών δεν στέκει, αφού διαρροές μπορούν να γίνουν τους καιρούς μας από χιλιόμετρα μακριά”.

“Ο κ. Ακιντζί κατάφερε να πείσει τον κ. Αναστασιάδη να δεχτεί ό,τι δεν μπόρεσε να τον πείσει να δεχθεί στη Νέα Υόρκη. Κατάφερε να τεθεί χρονοδιάγραμμα και οδικός χάρτης ενώ έγινε αποδεκτή και η ιδέα για συναντήσεις εκτός Κύπρου. Το επόμενο βήμα θα είναι η πενταμερής διάσκεψη; Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε συνάντηση εκτός Κύπρου και ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Ο κυπριακός λαός δεν είναι κορόιδο κανενός ηγέτη και δεν μπορεί να ξεγελαστεί από τέτοιου είδους φτηνά κόλπα”, ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε “ο στόχος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος, αφού θέλουν να πάνε όλα τα ανοικτά ζητήματα σε μία συνάντηση τύπου Καμπ Ντέιβιντ, η οποία να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ανατολίτικο παζάρι”, για να συμπληρώσει ότι “είναι εξαιρετικά επικίνδυνο -όπως σωστά επεσήμανε και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης- να πάμε σε μία διεθνή συνάντηση με όλα τα κρίσιμα ζητήματα ανοικτά”.

Κάλεσε, τέλος, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποφύγει οποιαδήποτε συνάντηση στο εξωτερικό, που μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις δίχως επιστροφή.

Δημοτικές Εκλογές
—————-
Ερωτηθείς για το θέμα των Δημοτικών Εκλογών, ο Α` Αντιπρόεδρος Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Άδωνης Γιάγκου, είπε πως το Κίνημα θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τις Δημοτικές Εκλογές στις 19 Οκτωβρίου.

“Ήδη έχουμε εξαγγείλει ως υποψήφια για το Δήμο Αγλαντζιάς την Έφη Ξάνθου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σύντομα”, είπε.