Αλληλεγγύη: Ωμός εκβιαστής του Κυπριακού λαού ο Ειντε

«Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, υπερέβη τα εσκαμμένα. Ο ρόλος του ωμού εκβιαστή τον οποίο ανέλαβε, δεν συνάδει ούτε με το ρόλο ούτε με την αποστολή του στην Κύπρο» δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος.r720_sinaeinteakintzi
Ο κύριος Παλλήκαρος πρόσθεσε ότι: «Μόνο ως εκβιαστής μπορεί να χαρακτηριστεί όταν λέει ότι “πρέπει να αξιοποιηθεί η πρόοδος που υπάρχει στις συνομιλίες, διαφορετικά οι πλευρές θα αναγκαστούν να δώσουν λογαριασμό γιατί δεν χρησιμοποίησαν την ευκαιρία που είχαν στα χέρια του”.
Η δε διασύνδεση του Φυσικού Αερίου με τη λύση, ενώ αυτό το θέμα δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι των συνομιλιών, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των όρων εντολής του».
Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «θεωρούμε ότι συνυπεύθυνος για την αποθράσυνση και τους εκβιασμούς του κυρίου Έιντε είναι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος με τη συνεχή υποχωρητικότητα του, δίνει δικαιώματα προς αυτή την κατεύθυνση».
«Ας πληροφορήσει κάποιος τον κύριο Έιντε, ότι η σημερινή του τοποθέτηση περί της καλύτερης ευκαιρίας για λύση, και ότι “αν την αναβάλουμε ή περιμένουν (οι δύο πλευρές) δεν θα φέρει καλύτερα δεδομένα για κανένα πράγμα”, δεν είναι καινούριες προς τον κυπριακό λαό» δήλωσε ο κύριος Παλλήκαρος.
Καταλήγοντας, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος είπε ότι «τα ξανάκουσε το 2004 και πάλι από τα Ηνωμένα Έθνη, και δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς. Ούτε αυτή τη φορά θα υποκύψει».