Σιζόπουλος: Τα κόμματα να προάγουν τη Δημοκρατία και όχι την αποστασία

Τη θέση ότι είναι άλλο να υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις28ae30cd6563b10114c4c15eb5eada2da929e8ef μέχρι και πολιτικές συγκρούσεις για διάφορα ζητήματα και εντελώς διαφορετικό άμεσα ή έμμεσα κοινοβουλευτικά κόμματα και κυρίως κόμματα που θέλουν να προάγουν τη Δημοκρατία με ενέργειες και αποφάσεις τους να ενισχύουν και να προάγουν την αποστασία, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα της υποστήριξης της υποψηφιότητας Νίκου Νικολαΐδη για τη δημαρχία Λεμεσού από τον ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ για το όλο θέμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο κ. Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι είναι ευθύνη του κάθε κόμματος να λάβει όποιες αποφάσεις θέλει για οποιοδήποτε ζήτημα και ειδικά στην περίπτωση της υποστήριξης υποψηφίων Δημάρχων στις προσεχείς εκλογές, αναφέροντας ωστόσο πως «αυτό όμως δεν απαλλάσσει τα κόμματα από την υποχρέωση να τηρήσουν συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς και δεοντολογίας, ειδικά όταν ο συγκεκριμένος υποψήφιος που θα υποστηριχτεί είναι στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος και δεν έχει δηλώσει αποχώρηση από το κόμμα».

«Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους αποφάσεις εκτός του ότι ενδεχομένως να περικλείουν σκοπιμότητες, οδηγούν και σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις κυρίως μεταξύ των κομμάτων» είπε.

«Είναι εντελώς διαφορετικό να υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις μέχρι και πολιτικές συγκρούσεις για διάφορα ζητήματα και είναι εντελώς διαφορετικό άμεσα ή έμμεσα κοινοβουλευτικά κόμματα και κυρίως κόμματα που θέλουν να προάγουν τη Δημοκρατία με ενέργειες και αποφάσεις τους να ενισχύουν και να προάγουν την αποστασία» πρόσθεσε.

Παρέμβαση ΑΚΕΛ στη διαμάχη ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ

Παρέμβαση στη διαμάχη ΔΗΣΥ προέδρου ΕΔΕΚ  εκανε νωρίτερα και το ΑΚΕΛ.

Σε δηλωση του ο εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ,Στέφανου Στεφάνου, για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέφερε:
«Το κάθε Κόμμα έχει τις διαδικασίες του για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό ανεξαρτήτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας γι’ αυτές.
Οι πολίτες βεβαίως, που έχουν τον αποφασιστικό λόγο και ρόλο με την ψήφο τους, βλέπουν και κρίνουν τόσο τις κομματικές διαδικασίες όσο και τις συμπεριφορές.
Έχουμε την άποψη ότι οι πολίτες δεν νιώθουν ευτυχείς με τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αποφάσεις που έχει λάβει για διάφορους υποψήφιους οι οποίοι ανήκουν σε άλλα κόμματα, είναι φανερό ότι αποσκοπούν όχι στην προώθηση και στήριξη του θεσμού της ΤΑ, αλλά στην ικανοποίηση πρόσκαιρων και στενών κομματικών συμφερόντων.
Το ΑΚΕΛ θα παραμείνει συνεπής στη θέση ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του έχει η τοπική κοινωνία. Το ΑΚΕΛ, κατέληξε , θα συνεχίσει να λειτουργεί με σεβασμό προς τα άλλα κόμματα».