«Εξέγερση» στο ΔΗΣΥ για τη δημαρχία Λεμεσού

Οι προσωπικές ατζέντες του προέδρου του ΔΗΣΥ  και ο ετσιθελισμός που επιδεικνύει σε μείζονος σημασίας ζητήματα προκάλεσαν εκ νέου νέα αναταραχή 32-40451-stirixi-stin-ypopsifiotita-faidonos-dinei-o-disy-de5dcf078ef606e38cecc4e79e6ac4f4στο Συναγερμό. Με αφορμη την απόφαση  του προέδρου του κόμματος  να αποκλείσει όλα τα στελέχη του κομματος  που επέδειξαν ενδιαφέρον για  τη δημαρχία Λεμεσού και να επιλέξει  τον πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαίδη, η απόφαση προχθές του Π.Γ. του ΔΗΣΥ προκάλεσε νέες αντιπαραθέσεις  και έντονες αντιδράσεις με στελέχη να κατηγορούν τον Προεδρο του κόμματος ότι κάνει ότι θέλει στο κόμμα.

Μιλώντας χθες στις «Τομές στα γεγονότα», ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ  Α.Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι :«Ο κόσμος του ΔΗΣΥ δεν θα επιτρέψει να γίνει κόμμα του ενός ανθρώπου που μαζί με την κλίκα του θα διαφεντεύει την Κύπρο».Ο  κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως το κακό ξεκίνησε από το γεγονός ότι, εφόσον το κόμμα είχε αποφασίσει να συνεργαστεί με άλλον πολιτικό χώρο, δεν θα έπρεπε να ανοίξει η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος στα κομματικά στελέχη του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι ο κ. Νικολαΐδης θα ήταν υποψήφιος.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι από μεριάς κόμματος δεν υπήρξε κανένας σεβασμός της τοπικής κοινωνίας της Λεμεσού, συμπέρασμα που προκύπτει από το ότι δεν εφαρμόστηκε το καταστατικό.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι από την ημέρα που τέθηκαν οι υποψηφιότητες, δεν πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις, διαδικασία την οποία επικαλείται συνεχώς η ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Θεμιστοκλέους περιέγραψε στη συνέχεια τα όσα διαδραματίστηκαν, ως μια «πατέντα».

«Μετά την επιχειρηματολογία και των πέντε, ότι η επιλογή Νικολαΐδη είναι επιλογή ήττας, ο Πρόεδρος του κόμματος μας είπε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε έναν εκ των πέντε για την υποψηφιότητα της Λεμεσού, τον οποίο θα υποστηρίξει η παράταξη. Εμείς, μετά από μια συζήτηση 25λεπτών, ανακοινώσαμε την απόφασή μας, αλλά με μια δόση απίστευτης πονηράδας, μας είπαν ότι ο ένας που αποφασίσαμε, θα έμπαινε απέναντι στον κ. Νικολαΐδη. Εμείς το εκλάβαμε ως εμπαιγμό της νοημοσύνης μας και απαντήσαμε ότι θα πρέπει να μπουν και οι πέντε», είπε.

Εν συνεχεία, ο κ. Θεμιστοκλέους διερωτήθηκε αν ο κ. Νικολαΐδης είναι ο εκλεκτός του κόσμου του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι αν είναι έτσι αυτό θα φανεί στις εκλογές.

«Δεν υπάρχει δημοκρατία σε ό,τι έγινε. Δημοκρατία είναι όταν εφαρμόζεται αυτό που έχουμε συμφωνήσει εδώ και δεκαετίες, που είναι το καταστατικό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Νικολαΐδη, απάντησε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει «μόνο συναγερμικούς» και γνωστοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Τέλος, επανέλαβε την άποψη ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να πραγματοποιήσει εκλογικό συνέδριο, τόσο για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, όσο και για το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι δημοτικές εκλογές, «αλλά και για ό,τι άλλο πάθουμε με αυτή την ηγεσία μέχρι και τις προεδρικές εκλογές», και κατέληξε λέγοντας ότι ο κόσμος ουδέποτε θα επιτρέψει το κόμμα του να γίνει «κόμμα του ενός ανθρώπου που μαζί με την κλίκα του θα διαφεντεύει την Κύπρο».

Ομολόγησε το «κόζι» ο Προδρόμου

Εξάλλου μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Πρώτο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ομολόγησε το «κόζι» λέγοντας πως ο ΔΗΣΥ πρέπει να πετύχει προκειμένου να τερματισθεί η 20ετής δημαρχία Λεμεσού από το ΑΚΕΛ, ενώ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ λέγοντας πως επεμβαίνει στα ενδοκομματικά του ΔΗΣΥ(!)Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η απόφαση λήφθηκε συλλογικά από τα 50 μέλη του Π.Γ.και χαρακτήρισε άδικες τις επικρίσεις.

Α.Μιχαηλίδης

Θέμα διαδικασίας θέτει και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχετικά με τον τρόπο που ο ΔΗΣΥ κατέληξε στη στήριξη Νίκου Νικολαϊδη για τη διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου Λεμεσού. Χαρακτήρισε τη διαδικασία ως εντελώς λανθασμένη.

Σε δηλώσεις του χθες  στο “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, ο πρώην Βουλευτής σημείωσε ότι θα ήταν πιο ορθό αν έπαιρνε την απόφαση ο κόσμος, τα μέλη και τα στελέχη του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό για τη δημαρχία, καθώς θα ήταν πιο αρμόδιο σώμα να αποφασίσει.

Συνέχισε λέγοντας ότι από τη στιγμή που θεωρούσαν στο κόμμα ότι δεν είναι εκλέξιμος, θα ανέμενε “κάποιος να μου πει να μη δηλώσω το ενδιαφέρον μου αφού δεν με θεωρούν εκλέξιμο. Είναι άκρως προσβλητικός ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία αυτή”.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία στελεχών του κόμματος με μεγάλη προσφορά, αν γινόταν πιο ορθά η διαδικασία, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι παραμένει στέλεχος του ΔΗΣΥ και ότι δεν θα διεκδικήσει τη δημαρχία Λεμεσού. Υπάρχει ψυχρότητα με το κόμμα, σημείωσε, ωστόσο ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, όπως είπε.

Κοινή ανακοίνωση των  πέντε ενδιαφερόμενων  του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση τους εξάλλου οι πέντε ενδιαφερόμενοι από  το ΔΗΣΥ για τη δημαρχία Λεμεσού αναφέρουν:

«Από την ημέρα που καταθέσαμε το ενδιαφέρον μας για να είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι που θα υποστηρίζονταν από την παράταξη μέχρι και χθες ουδέποτε καλεστήκαμε σε οποιανδήποτε συνάντηση ή διαβούλευση. Καλεστήκαμε χθες σε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μιάμιση ώρα πριν την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.

Στη συνάντηση αυτή και οι 5 υποψήφιοι κακίσαμε ο ένας μετά τον άλλον την όλη διαδικασία την οποίαν θεωρήσαμε και θεωρούμε άκρως  προσβλητική, εξηγήσαμε ποια θα ήταν η ορθή και κυρίως αναλύσαμε εν εκτάσει γιατί θα ήταν πολιτικό λάθος η επιλογή Νικολαΐδη.

Ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ, μας εισηγήθηκε να παραμείνουμε οι 5 και να αποφασίσουμε μεταξύ μας ποιος θα είναι ο ένας που θα υποστηριζόταν από την παράταξή μας για τη δημαρχία της Λεμεσού.

Μετά από την εξέλιξη αυτή και σε σύντομη διαβούλευση καταλήξαμε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας ποιος θα ήταν ο ένας όπου με την ομόθυμη στήριξη και υποστήριξη των υπολοίπων 4 θα δίναμε μαζί τη μεγάλη μάχη για τη δημαρχία της Λεμεσού.

Στο Πολιτικό Γραφείο είπαμε τη θέση μας απέναντι στην εισήγηση του Προέδρου του κόμματος, είπαμε ότι πράγματι καταλήξαμε στον έναν χωρίς να τον κατονομάσουμε και δυστυχώς ο κύριος Αβέρωφ έκρινε ως ορθότερο  ότι ο ένας που καταλήξαμε τελικά θα κρινόταν μαζί με τον κ. Νικολαϊδη.

Κοινή θέση όλων μας ήταν ότι επρόκειτο περί προειλημμένης απόφασης του προέδρου και της ηγεσίας και η χθεσινή διαδικασία ήταν μια παρωδία.

Την ανακοίνωση υπογράφουν :Ανδρέας Μιχαηλίδης Πρώην βουλευτή,  Ανδρέας Θεμιστοκλέους Πρώην βουλευτής,και πρώην Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗ.ΣΥ και ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Λεμεσού,Σάββας Στούππας Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου – Πρόεδρος Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού πρώην πρόεδρος ΕΒΕΛ, Φειδίας Νικολάου Επιχειρηματίας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

 

Επίθεση  ΔΗΣΥ προς Σιζόπουλο

Η επίσημη ηγεσία του ΔΗΣΥ  σε μια προσπάθεια να επικεντρώσει αλλού το ενδιαφέρον επιτίθεται άικα εναντίον της ηγεσίας της ΕΔΕΚ  λέγοντας ότι:«Μας προκαλεί έκπληξη η διαμαρτυρία και καταγγελία του προέδρου της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνου Σιζόπουλου ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Νικολαϊδη στη Λεμεσό παρεμβαίνει στα «εσωτερικά της ΕΔΕΚ».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πήρε απόφαση να υποστηρίξει την ανεξάρτηση υποψηφιότητα του κ. Νικολαϊδη ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον για να τύχει υποστήριξης από το κόμμα μας (όπως, αντιλαμβανόμαστε, και από άλλα κόμματα). Πώς πρόκειται άραγε για «εσωτερικά της ΕΔΕΚ»;

Μάλλον είναι ο κ. Σιζόπουλος που παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες και τις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Εάν ο κ. Σιζόπουλος βλέπει έτσι τα πράγματα τότε μπορεί θαυμάσια να υποστηρίξει μαζί με την ΕΔΕΚ την υποψηφιότητα του κ. Νικολαϊδη αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εκλογής του» καταλήγει ο ΔΗΣΥ.