Φιλιππίνες:Ο Ντουτέρτε δείχνει το μεσαίο δάκτυλο σε Ε.Ε. και ΗΠΑ

Αποκάλεσε τους ευρωβουλευτές απόγονους  αποικιοκρατών δολοφόνων και υποκριτές

 

Mια ασυνήθιστη  απάντηση έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τν προσπάθεια της τελευταίας να επέμβει στα εσωτερικά της χώρας τους ως προς την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του προτάσσοντας το μεσαίο δάχτυλο (το λεγόμενο f…k finger) προς την ΕΕ.7866422-3x2-940x627

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε «τις εξωδικαστικές εκτελέσεις» στις Φιλιππίνες, δηλαδή την άτυπη «εξουδετέρωση» πασίγνωστων εμπόρων ναρκωτικών που καταφέρνουν και κρύβονται πίσω από τα «παράθυρα» του νόμου.

“Τους λέω να πάνε να γ… Το κάνετε αυτό για να εξιλεωθείτε από τα αμαρτήματά σας” είπε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, σε ομιλία του στην πόλη Νταβάο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ABS-CBN.

Ο 71χρονος πρώην δικηγόρος έχει περιλάβει με τον ίδιο τρόπο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ ενώ είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα “πουτάνας γιο” (son of a beach)

Στην ουσία ο Ντουντέρτε εκφράζει τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων που θα ήθελλαν να πουν ακριβώς τα ίδια πράγματα και στην ΕΕ και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την οποία άλλωστε η κοινή γνώμη θεωρεί ως την πλέον υπεύθυνη για την δημιουργία του ISIS και των ισλαμιστών.

Εξελέγη πρόεδρος των Φιλιππίνων τον Μάιο, με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε έξι μήνες. Μετά την ορκωμοσία του, τον Ιούνιο, έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 άνθρωποι όλοι ύποπτοι για εμπόριο ναρκωτικών και άλλες βαριές αξιοποινες πράξεις.

Ένας μέρος έχει σκοτωθεί κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων και οι υπόλοιποι από αγνώστους.

Την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει για άλλους έξι μήνες την εκστρατεία του για την πάταξη της εγκληματικότητας διότι το πρόβλημα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ’ ό,τι πίστευε.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε ανησυχίες για “τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των προσώπων που σκοτώνονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις” και ζήτησε από τη Μανίλα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τις δολοφονίες αυτές.

Ο Ντουτέρτε χαρακτήρισε τις Γαλλία και Βρετανία, “υποκριτικές” .

«Οι αποικιοκράτες πρόγονοι των ευρωβουλευτών σκότωσαν χιλιάδες Άραβες και άλλους λαούς. Το παίζουν ηθικοί για να ελαφρύνουν το αίσθημα ενοχής τους. Ποιον σκότωσα εγώ; Αν αληθεύουν τα στοιχεία, 1.700, όμως ποιοι είναι αυτοί; Είναι εγκληματίες. Και αυτό το αποκαλείτε γενοκτονία;», συνέχισε.

“Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το θράσος να με καταδικάζει. Το επαναλαμβάνω λοιπόν, να πάτε να γ…”, κατέληξε, δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλό του στις Βρυξέλλες οι οποίες σε συνενόηση με την Ουάσιγκτον «αφρίζοντας» ήδη σκέφτονται πως θα εκθρονίσουν τον επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους και την εικόνα τους πρόεδρο.

Οι Αμερικανοί ανησυχούν ιδιαίτερα διότι ο πρόεδρος αυτός δεν είναι  αμερικανόφιλος.Κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χάσουν το βασικό γεωπολιτικό τυος σύμμαχο στην Νότια Κινεζική Θάλασσα εναντίον του «Κόκκινου Δράκου» της Κίνας.