Στάση εργασίας ΠΟΕΔ:Παππούδες και γιαγιάδες επιστρατεύονται να λύσουν το πρόβλημα

Παππούδες , γιαγιάδες θείοι, θείες ή αλλοι στενοίimage735-3-aspx συγγενείς επιστρατεύονται  για να πάρουν τα παιδιά απο τα δημοτικά σχολεία και κοινοτικά νηπιαγωγεία εξαιτίας της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που πραγματοποιεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) .

Η στάση εργασίας έχει αναστατώσει τους γονείς οι οποίοι χθες κάλεσαν την ΠΟΕΔ να αναστείλει το μέτρο.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση των μελών της Οργάνωσης.

Η ΠΟΕΔ αποφάσισε προειδοποιητική στάση εργασίας ως αντίδραση για “την αργοπορημένη φετινή στελέχωση των σχολείων, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, τις απαράδεκτες μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που ακόμα συνεχίζονται τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το διδακτικό χρόνο που ενώ θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα εκπαιδευτικό σε ένα σχολείο, αυτός, δυστυχώς, κατανέμεται σε δύο και κάποτε τρεις εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, τον απαράδεκτο διορισμό αντικαταστατών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων, την ανατροπή των εργασιακών όρων, τις προβληματικές έκτακτες λύσεις της τελευταίας στιγμής και τη μη επαρκή αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της καθημερινότητας”.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ θα συνέλθει ξανά στις 27/9/2016, για να αξιολογήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις για πιθανή κλιμάκωση των μέτρων, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο μεταξύ, τη λύπη τους για την αναστάτωση που προκαλείται στα σχολεία, εξαιτίας της δίωρης στάσης εργασίας εξέφρασαν χθες σε ανακοίνωση τους το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΠ κάλεσε χθες την ΠΟΕΔ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της και όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση, η στάση εργασίας είναι ακατανόητη και πλήττει αδικαιολόγητα τους μαθητές και τους γονείς.