ΓΓ ΑΚΕΛ: Παρέμβαση στη δικαιοσύνη τα σχόλια για την κατάθεση Μ.Νεοφύτου

Παρέμβαση στη δικαιοσύνη αποτελεί η προσπάθεια κάποιων οι οποίοι αποδέχονται ως δεδομένα τα όσα έχουν λεχθεί από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου στο δικαστήριο και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του ΑΚΕΛ, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν στην εκδίκαση της αγωγής του επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Κυπριανού στηλίτευσε την προσπάθεια που καταβάλλεται, όπως είπε, από κάποιους οι οποίοι αποδέχονται ως δεδομένα αυτά που έχουν λεχθεί ή τα υιοθετούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του ΑΚΕΛ.

«Αυτό το πράγμα θεωρούμε ότι είναι επιεικώς άδικο και απαράδεκτο. Είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη», ανέφερε. Το ΑΚΕΛ πρόσθεσε, δεν θα εμπλακεί στην ουσία όλων αυτών των συζητήσεων οι οποίες βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ακούσει από ανθρώπους που είχαν πόστα – κλειδιά να καταρρίπτουν κάποιους ισχυρισμούς και του υπουργού Εσωτερικών αλλά και άλλους ισχυρισμούς.

«Ας αφήσουμε να εξελιχθούν τα πράγματα στο δικαστήριο και θα φανεί ποια είναι η πραγματικότητα», ανέφερε.

Δημοτικές εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι δόθηκε περισσότερη πρωτοβουλία στις τοπικές οργανώσεις, αφού το κόμμα θεωρεί ότι είναι σημαντικό να έχουν καθοριστικό ρόλο και λόγο οι τοπικές οργανώσεις, λόγω του τοπικού χαρακτήρα των εκλογών. Όπως είπε, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, υπάρχουν συζητήσεις και διαβουλεύσεις σε τοπικό επίπεδο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες συνεργασίες, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα οτιδήποτε.

Πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές ολοκληρώνονται οι εσωκομματικές διαδικασίες και από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διοργάνωση των συνδιασκέψεων που θα επιλέξουν τους συνδυασμούς των υποψηφίων.

Ερωτηθείς κατά πόσο το κόμμα θα υποστηρίξει στην Λεμεσό τον κ. Καυκαλιά, ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί τίποτα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και ότι είναι πολύ βεβιασμένο να λέγεται κάτι τέτοιο.
Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών
———————————————————

Ο κ. Κυπριανού μιλούσε ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, για το θέμα του νόμου για τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συζητήθηκε με τον Υπουργό και στο παρελθόν και υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο αρχικό κείμενο όπως είχε συμφωνηθεί, ύστερα από απαίτηση της Νομικής Υπηρεσίας.

«Έχουμε πει στον Υπουργό ότι κι εμείς επειγόμαστε αυτό το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στο τέλος να εγκριθεί από την ολομέλεια της βουλής. Επιμένουμε όμως και θα επιδιώξουμε να επιφέρουμε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, που αφορούν κυρίως τον χαρακτήρα αυτής της εταιρείας η οποία θα συσταθεί. Επιμένουμε ότι θα πρέπει να έχει κρατικό, δημόσιο χαρακτήρα», ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ρώτησαν τον Υπουργό για το μικρό ποσοστό υλοποίησης του προϋπολογισμού ανάπτυξης και ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες με πολύ πιο εντατικό ρυθμό θα προωθηθούν έργα, ώστε να υλοποιηθεί πολύ πιο υψηλό ποσοστό από τον προϋπολογισμό ανάπτυξης

Ανέφερε επίσης ότι σε σχέση με τα προβλήματα με το νοσοκομείο της Λάρνακας και τη διαφορά κράτους και εργολάβου, απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό να ασκήσει όλη του την επιρροή για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που υπάρχουν και το έργο να ξαναρχίσει, διότι οι απώλειες κυρίως σε ζητήματα παροχής ιατρικής φροντίδας και γενικότερα στο κοινωνικό επίπεδο είναι τεράστιες ενώσω το νοσοκομείο δεν προχωρεί στην υλοποίησή του.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι ο νόμος για τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας πρέπει απαραίτητα να περάσει από τη Βουλή και για λόγους εθνικού συμφέροντος. Ο Υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία σε θέματα αρχής, υπάρχουν κάποιες διαφορές, ενώ ανέφερε ότι στη βουλή όπου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο το κάθε κόμμα μπορεί να βάλει τις δικές του απόψεις. Απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι μιλούμε για μια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, στην οποία ο μόνος μέτοχος θα πρέπει να είναι το κράτος.

Παράλληλα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να προχωρήσουν τα έργα που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος και όπως σημείωσε «είμαστε σε καλό δρόμο, φυσικά υπάρχουν πάντα περιθώρια για βελτίωση».

Σε σχέση με το νοσοκομείο Λάρνακας, ο Υπουργός ανέφερε ότι συμφωνεί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι υπάρχει καθυστέρηση. Όπως είπε, έχουν γίνει προσπάθειες για επίλυση των διαφορών, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται κι άλλες προσπάθειες.

«Στο τέλος της ημέρας αυτή η καθυστέρηση σίγουρα προκαλεί προβλήματα και έχω δει και τις ανοικτές επιστολές που μου έχουν στείλει – το Σαββατοκύριακο ήταν στις εφημερίδες – από τον σύνδεσμο καρδιοπαθών και σίγουρα αυτό μας προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση να προσπαθήσουμε να βρούμε μέσα στα σωστά πλαίσια μια λύση ώστε να προχωρήσει το έργο», ανέφερε.

Σε σχέση με τη διαδικασία για ανέγερση πολυκαταστήματος στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή διαπραγμάτευση μεταξύ της ομάδας που αποτελείται από την Hermes και εκπροσώπους του Υπουργείου μαζί με τον προσφοροδότη που έχει επιλεγεί ως πρώτη επιλογή.