Σάλος από τις αποκαλύψεις χάκερς ότι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση ντόπινγκ

Μία ομάδα ακτιβιστών χάκερ «χτύπησε» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) αποκαλύπτοντας ότι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών με τις ευλογίες της WADA57da882ac461884e568b4591

Είδηση «βόμβα» που εάν επιβεβαιωθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω σε όσα γνωρίζαμε για το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προέκυψε μέσω Ρώσων χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν έγγραφα από τoν WADA. Σύμφωνα με τους «Fancy Bear», κορυφαία ονόματα του Αμερικανικού αθλητισμού βρίσκονται στη λίστα με τους «ντοπαρισμένους», αλλά για άγνωστους λόγους, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

H κάτοχος 4 χρυσών και ενός χάλκινου μεταλλίου στην ενόργανη γυμναστική, Σιμόνε Μπάιλς, οι αδελφές Γουίλιαμς και άλλοι κορυφαίοι αθλητές έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σύμφωνα με τους «Fancy Bear», με την απόλυτη κάλυψη της WADA.

Η Μπάιλς φέρεται να έκανε χρήση μεθυλφενιδάτης και η Σερένα Γουίλιαμς: οξικοδίνης, υδρομομορφίνης, πρεδνισόνης και μεθυλπρεδνιζολόνης, το 2010, 2014 και 2015 τα οποία φυσικά ήταν στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA. Μάλιστα, η τελευταία φέρεται σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι Ρώσοι να τα έκανε με ειδική άδεια του Δρ. Στούαρτ Μίλερ, μέλους της ITF.

Η αδελφή της, Βένους Γουίλιαμς, από την πλευρά της, ήταν θετική σε: πρεδνιζόνη, πρεδνιζολόνη, τριαμκινολόνη και φορμοτερόλ. Στην περίπτωση της τελευταίας είναι γνωστό ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα, το σύνδρομο Sjögren, για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του οποίου χορηγούνται κορτιζονούχα σκευάσματα, τα οποία έχει δικαίωμα ο αθλητής φυσικά δύναται να χρησιμοποιήσει για ιατρικούς λόγους.

Οι ισχυρισμοί δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Fancy Bear, η οποία περιγράφει τους ισχυρισμούς ως «την κορυφή του παγόβουνου».

Η WADA επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για προσπάθεια από την Ρωσία να πλήξει την αξιοπιστία της, στο πλαίσιο του πολέμου, που έχει ξεσπάσει μετά τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δεν έκανε όμως σχόλιο για το αν τα στοιχεία είναι αληθινά ή όχι.

Προφανώς, η κίνηση αυτή είναι η ανεπίσημη απάντηση των Ρώσων για την αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η ομάδα των χάκερς Fancy Bears έδωσε σήμερα νέα λίστα ονομάτων αθλητών που είχαν εξασφαλίσει άδεια από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) να κάνουν χρήση φαρμάκων, λόγω ασθένειας.

Ανάμεσα στα ονόματα που δίνουν οι χάκερς είναι πολλοί Ολυμπιονίκες.

Οπως ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας, Ανταμς και η Ισπανίδα κολυμβήτρια Μπελμόντε.