Απόφαση Εκτ.Γραφείου ΔΗΚΟ για Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές

 

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος  το οποίο ασχολήθηκε σήμερα, 16, με τις Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές του Δεκεμβρίου 2016 και κατέληξε συμπερασματικά στα ακόλουθα:

 «Στόχος του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η ενίσχυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί τον πιο κοντινό προς τους πολίτες και την καθημερινότητά τους θεσμό της πολιτείας μας.

 Γι αυτό το λόγο και το Δημοκρατικό Κόμμα διεξάγει όλο αυτό το διάστημα ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο, τόσο με τις τοπικές κοινωνίες όσο και με τις τοπικές οργανώσεις του, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι επιλογές σε κάθε δήμο και σε κάθε κοινότητα χωριστά, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα, αλλά με μοναδικό γνώμονα το τοπικό συμφέρον.

 Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρεί στην ετοιμασία κανονισμών σε σχέση με τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του Κόμματος για τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια.

 Επιπρόσθετα, αναγνωρίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η συνεργασία με άλλα πολιτικά κόμματα ή τοπικούς φορείς και οργανωμένα σύνολα είναι αναγκαία και απαραίτητη για την εκλογή Δημάρχων και Κοινοταρχών, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε ότι στην αναζήτηση τέτοιων συνεργασιών προτεραιότητα θα δοθεί στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, χωρίς αυτό να αποκλείει την κατά τόπους συνεργασία με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

 Τις τελικές αποφάσεις για όλα τα πρόσωπα που θα υποστηρίξει το Κόμμα θα τις λάβει το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.»