Εντονη διαφωνία ΣΕΚ στην αύξηση φορολογίας για τις ΑΠΕ

image735-1.aspxΈντονη διαφωνία εκφράζει η ΣΕΚ με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που προνοεί αύξηση της τάξης του 270% στο τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές, (μέσω των λογαριασμών της ΑΗΚ), για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Σε ανακοίνωση η ΣΕΚ αναφέρει πως η κυβέρνηση θεώρησε σωστό να καλύψει το έλλειμμα στο ταμείο επιδοτήσεων των ΑΠΕ επιβαρύνοντας τους καταναλωτές, οι οποίοι ενώ πληρώνουν ετησίως €30 θα κληθούν να πληρώσουν €81.

«Η ΣΕΚ διαφωνεί με αυτή την πρόταση και καλεί τη Βουλή – ενώπιον της οποίας βρίσκεται το κυβερνητικό νομοσχέδιο – να βρει άλλες λύσεις που θα κινούνται μακριά από τις τσέπες των καταναλωτών, οι οποίοι δυστυχώς ήδη είναι βαριά υπερφορολογημένοι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Θεωρεί δε πως η πλέον ορθή λύση που εκφράστηκε γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα τη θέση που διατύπωσε με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, σύμφωνα με την οποία, «το υπό αναφορά έλλειμμα θα πρέπει να καλυφθεί από το ταμείο των ρύπων της Δημοκρατίας και από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας υπό μορφή εκτάκτου τέλους και όχι από τους καταναλωτές».