CIA: Ο Πούτιν σχεδιάζει διαίρεση της Ευρώπης

inf_sredenaΗ Ρωσία αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο των Ορθοδόξων και θα σχηματίσει  Τόξο με κύριο σύμμαχο της την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η CIA, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προετοιμάζει σχέδιο διαίρεσης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται άρθρο της σερβικής εφημερίδας «Informer», καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι μια νέα συμμαχία έρχεται με τη Σερβία, την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Στη νέα συμμαχία θα συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία και αυτό το «Ορθόδοξο-τουρκικό Σύμφωνο θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ».

Το άρθρο σημειώνει ότι ένα τέτοιο σχέδιο συζητήθηκε κατά την τελευταία συνάντηση των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η νέα ένωση θα έχει 126 εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς και 88 εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Το άρθρο της σερβικής εφημερίδας έχει αναδημοσιευθεί από τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση αυτή έρχεται ως μια συνέχεια της φερόμενης ως δήλωσης -κανείς δεν την έχει επιβεβαιώσει επίσημα- του Β.Πούτιν ο οποίος είχε πει πως: «Θέλω να ολοκληρώσω το έργο του τελευταίου τσάρου Νικόλαου του Β΄ που έμεινε στη μέση όταν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ήθελε να επαναφέρει την Κωνσταντινούπολη στη χριστιανοσύνη».

Το βιβλίο εξάλλου που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Στο μυαλό του Βλαντιμίρ Πούτιν” αναλύει το όραμα του για τη δημιουργία μιας Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας με σημαντικό σύμμαχο την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ελλαδική Εκκλησία και φυσικά το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον Β.Πούτιν, “η σημασία της εκκλησίας ξεπερνάει ακόμη και τα σύνορα της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μας βοηθάει στη δημιουργία καλών σχέσεων με λαούς άλλων χωρών. Η εκκλησία εκτελεί έναν πολύ εποικοδομητικό και θετικό ρόλο “