Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Unknown

1) ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΩΝ Ή 

2) ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Του Χρύση Μιχαηλίδη

Αστεία ερώτηση, με εμφανή την απάντηση, αλλά πρέπει να τεθεί ανοικτά και δημόσια για να καταλάβουν πρώτα οι πολίτες την ματαιότητα του τάχα δημοκρατικού εκλογικού παιγνίου και η ουσιαστικά άνευ σημασίας η συμμετοχή μας η όχι.

Ακόμα για να καταλάβουν και τα απρόσωπα κόμματα και το δυτικό κράτος που στηρίζουν, ότι οι πολίτες πλέον παίζουν με ανοικτά χαρτιά, αντιλαμβάνονται πλήρως του τι συμβαίνει, και τι παιγνίδια προωθούνται.

Σε μια εποχή που η υπάρχουσα ελλειμματική αντιπροσωπευτική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ συρρικνώνεται ακόμα πιο πολύ ( αριθμητικός περιορισμός, των Δήμων, αυξανόμενη οικονομική εξάρτιση, σκληρός κομματικός έλεγχος και άλλα) χωρίς κανένας πολιτικός να δείχνει οποιανδήποτε ευαισθησία έστω και σε προσωπικό επίπεδο και τα ίδια τα κόμματα να εξευτελίζουν την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (Τ.Α.) υποβαθμίζοντάς την σε επίπεδα απλής διαχείρισης των του Δήμου υποθέσεις, καταργώντας τη ουσιαστικά, από Τ.Α. σε μια απλή και περιορισμένη αποκέντρωση.

Δεν είμαι σίγουρος σε ποιους να επιρρίψω ευθύνες για αυτή την κατάντια, αλλά σίγουρα όλα ξεκινούν από την ανυπαρξία και από την σιωπή των πολιτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τόσο την ΕΘΝΙΚΗ τους ΕΝΟΤΗΤΑ αλλά και τη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ τους, γεγονός που μεταφράζεται από την εκάστοτε εξουσία ως συμφωνία των ΠΟΛΙΤΩΝ με τα πεπραγμένων της.

Πού όμως οφείλεται αυτή η σιωπή των πολιτών;

Πρώτον: Οφείλεται στην κομματοποίηση όλης μας της ζωής, σκέφτονται τα κόμματα για εμάς πριν από εμάς, στον συνδικαλισμό, στην εκπαίδευση, στην πολιτική ζωή ακόμα και στο ποδόσφαιρο. Δεν άφησαν ελεύθερο χώρο για οποιαδήποτε πολιτική σκέψη των πολιτών, όλα είναι χειραγωγούμενα προς δεδομένες κατευθύνσεις.

Δεύτερο: Οφείλεται στην μη πολιτικοποίηση των πολιτών.Η κομματικοποίηση μπήκε τόσο βαθιά στο πετσί μας που η πολιτική σκέψη των πολιτών, κατάντησε πολυτέλεια. Ακόμα αυτό οφείλεται στην δυτική επαγγελματική εκπαίδευση που εκτόπισε την Παιδεία, οδηγώντας τα παιδιά σε μια καθαρά χρησιμοθηρική γνώση, μόνο στα εξεταζόμενα μαθήματα και ακόμα πιο περιοριστικά, μόνο στα μαθήματα των εισαγωγικών εξετάσεων. Όλες οι άλλες γνώσεις θεωρούνται περιττές.

Τρίτο: Οφείλεται στην συνειδητοποίηση από όλους ότι η παραπλανητική «ελευθερία του λόγου» δεν προϋποθέτει και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΣΚΕΨΗΣ γεγονός που ελέγχεται από την προπαγάνδα της εξουσίας και των μέσων πληροφόρησης. Όσο πιο πολλά πληροφοριακά τάχα προγράμματα στήνονται τόσο πιο πολλή προπαγάνδα υλοποιείται, και η πολιτική βούληση του πολίτη ελέγχεται πλήρως.

Αν υπάρχουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε αυτό τον τόπο, ήλθε η ώρα να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτό το αστείο πολιτικό παιγνίδι των στημένων εκλογών, που όλοι γνωρίζουμαι τον δήμαρχο πριν διεξαχθούν οι εκλογές.

(Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.Η e-shocknews υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση θέσεων, απόψεων και ιδεών)