Ελβετία: Ανδρας άναψε φωτιά σε τρένο και μαχαίρωσε επιβάτες

image735-3.aspxΆντρας άναψε φωτιά σε βαγόνι τρένου στην Ελβετία χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό και μαχαίρωσε επιβάτες το Σάββατο, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, περιλαμβανομένου και εξάχρονου παιδιού, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο άνδρας, 27χρονος Ελβετός πολίτης, εξαπέλυσε την επίθεση σε τρένο με προορισμό την ανατολική Ελβετία, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Λίχτενσταιν και περιλαμβάνεται στους τραυματίες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της περιφερειακής αστυνομίας στο Σαν Γκαλέν.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι η επίθεση έγινε γύρω στις 1520 ώρα Κύπρου κοντά στο σταθμό Σαλέζ καθώς το τρένο ταξίδευε μεταξύ των Μπούκς και Σενγουάλντ και ότι ορισμένοι από τους τραυματισμούς είναι σοβαροί.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε προς το παρόν, ο 27χρονος Ελβετός έχυσε εύφλεκτο υλικό … το οποίο έπιασε φωτιά», αναφέρει η Αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο άντρας «ήταν επίσης οπλισμένος με τουλάχιστον ένα μαχαίρι».

Επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένου του φερόμενου ως δράστη, έχουν εισαχθεί σε διάφορα νοσοκομεία με εγκαύματα και τραύματα που προκλήθηκαν από μαχαίρι, αναφέρεται.

Σε επικοινωνία που είχε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με την Αστυνομία, λέχθηκε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα για την επίθεση.

Στα θύματα περιλαμβάνονται δύο άνδρες 17 και 50 χρονών και τρεις γυναίκες 17, 34 και 43 χρονών.

Επιτόπου έσπευσαν ομάδες διάσωσης, αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα και τρία ελικόπτερα.

Ο σταθμός του Σαλέζ παραμένει κλειστός.

Οι ζημιές που έχει υποστεί το τρένο ανέρχονται σύμφωνα με την Αστυνομία άνω των 100.000 ελβετικών φράγκων (92.000 ευρώ).