Συνελήφθηκαν τρεις παράνομοι μετανάστες στον Πύργο Τηλλυρίας

image735.aspxΣτη σύλληψη για παράνομη είσοδο τριών εκ των μεταναστών, που αφίχθησαν χθες πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια, προχώρησε η Αστυνομία. Οι τρεις υποβλήθηκαν σε πολύωρη ανάκριση από μέλη του Αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και ακολούθως από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του αστυνομικού σταθμού Ευρύχου.

Οι τρεις παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι είχαν έρθει και στο παρελθόν στην Κύπρο, όπως φαίνεται και είχαν απελαθεί, αναμένεται αύριο να προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Στο μεταξύ, τέσσερις από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν από νωρίς το πρωί στο Κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου, ενώ οι δύο κρατήθηκαν για νοσηλεία στο ΓΝ Πάφου.

Το ένα πρόσωπο φέρεται να είναι ο διακινητής, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε από ύψος σε πετρώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Το δεύτερο πρόσωπο νοσηλεύεται στο ΓΝ Πάφου, αφού φαίνεται ότι είχε ασθενήσει πριν την άφιξή του στον Πύργο Τηλλυρίας.

Στο σύνολο τους στις ακτές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αφίχθησαν 15 μετανάστες, ωστόσο έξι εξ αυτών τρεις γυναίκες και τρία παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν με την Αστυνομία να διεξάγει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως “οι αλλοδαποί ήρθαν καταρρακωμένοι, πεινασμένοι για μέρες, και σε αθλιότατη κατάσταση λόγω της κούρασης του ταξιδιού”.

Ένα σκάφος προερχόμενο από την Μερσίνα της Τουρκίας μετέφερε 15 αλλοδαπούς στην περιοχή στο σημείο μεταξύ Μανσούρας και Κάτω Πύργου, όπου τους άφησε στην θάλασσα, είπε ο κοινοτάρχης, προσθέτοντας πως επειδή δεν γίνονται περιπολίες στη συγκεκριμένη παραλία αυτές τις ώρες, κατάφεραν κάποιοι να διαφύγουν.