Διερεύνηση όλων των οικονομικών σκανδάλων ζητά η ΕΔΕΚ

chrimatismos-politikon-kai-dimosiografou-sto-fosΤην πλήρη διερεύνηση όλων των οικονομικών σκανδάλων ζητά ΕΔΕΚ επαναφέροντας την υπΌΘΕΣΗ Focus.

Σε δηλώσεις του σήμερα το μέλος της Κ.Ε. της  ΕΔΕΚ Γιώργος Οικονομίδης ανέφερε:

«Η υπόθεση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρ. Χριστοδούλου είναι ένα πολύ μικρό μέρος του όλου σκανδάλου για το οποίο υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους αρμοδίους:

1. Πότε θα γίνει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης Focus και της δημοσιοποίησης όλων των στοιχείων που αφορούν το χρηματισμό-δωροδοκία κομμάτων και προσώπων;

2. Πότε θα διερευνηθεί κάτω από ποιες συνθήκες και γιατί δόθηκε άδεια η τράπεζα Μαρφίν της Ελλάδας από θυγατρική εταιρεία της Λαϊκής να γίνει υποκατάστημα με συνέπεια τη μεταφορά τεραστίου ποσού κεφαλαίου από την Κύπρο στην Ελλάδα για σκοπούς αμφιβόλων επενδύσεων και παραχωρήσεως επισφαλών δανείων σε ημετέρους;»

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΔΕΚ το Νοέμβριο 2008 ενέγραψε το θέμα στη Βουλή, έκανε τις σχετικές προειδοποιήσεις άνευ όμως οποιουδήποτε αντικρίσματος από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.