Το ΕΛΑΜ θα καταθέσει τις δικές του εισηγήσεις στο Εθνικό Συμβούλιο

Με σκοπό να καταθέσει τις δικές τους εισηγήσεις και εκτιμήσεις σε ένα συμβουλευτικό όργανο συμμετέχει το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του, Χρίστο Χρίστου να δηλώνει μετά την πρώτη του συμμετοχή σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι “όλοι θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στις εξελίξεις στο Κυπριακό, όμως για χάρη της οποιασδήποτε λύσης δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τα ιστορικά μας δικαιώματα”.

Σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χρίστου είπε ότι όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου σήμερα ακούστηκαν διάφορες απόψεις αλλά – επεσήμανε – πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα και οι όποιες αποφάσεις επαφίενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο σκοπός είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και σίγουρα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχοντες στο Εθνικό θα πρέπει να τηρούν το απόρρητο,κι αυτό – συμπλήρωσε – συζητήθηκε. “Για μας δεν αποτελεί προτεραιότητα το πώς θα λειτουργήσει αλλά το τί θα παράξει ουσιαστικά και τί έργο θα μπορέσει στο τέλος της ημέρας να προσφέρει, εάν θα μπορέσει να προσφέρει και αν καταλήξουμε σε κάποιες αποφάσεις, το οποίο εγώ βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει”.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Χουσείν Οζγκιουργκιούν στα κατεχόμενα ότι το ΕΛΑΜ είναι στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του ψευδοκράτους, ο κ. Χρίστου είπε ότι, όπως είχε αναφέρει και προεκλογικά, το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα, αυτή τη στιγμή κοινοβουλευτικό, που στα κατεχόμενα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. “Το να μας θεωρεί ο κατακτητής τρομοκράτες αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή. Είναι όμως ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί εφόσον θα έχουμε εξελίξεις στο Κυπριακό”.