Υποκράτηση τρεις ύποπτοι για επίθεση με μαχαίρι σε θαμωνες νυκτερινού κέντρου

1110729Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων, ενός 21χρονου και δύο 19χρονων από την Αραδίππου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις τραυματισμού και ανάλογων πράξεων, πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, μαχαιροφορίας και ανησυχίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα χθες Σάββατο σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, στο νυχτερινό κέντρο διεξαγόταν το βράδυ της Παρασκευής πάρτι από μαθητές και καθηγητές του νυχτερινού Γυμνασίου – Λυκείου Βεργίνας. Στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν επίσης οι τρεις ύποπτοι από τους οποίους ο πρώτος είναι μαθητής του σχολείου, ενώ οι άλλοι δύο δεν φοιτούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μετά από λογομαχία μεταξύ των τριών υπόπτων, υπαλλήλων και του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου, επειδή οι νεαροί κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά που δεν είχαν αγοραστεί από το κέντρο, οι υπάλληλοι έβγαλαν τελικά έξω τους νεαρούς.

Ωστόσο, σε κάποια στιγμή όταν ορισμένοι από τους μαθητές – θαμώνες του κέντρου βγήκαν από το υποστατικό, ο 3ος ύποπτος φέρεται να έβγαλε πτυσσόμενο μαχαίρι, να επιτέθηκε – όπως λέχθηκε στο δικαστήριο – σε διάφορα πρόσωπα και να τραυμάτισε δύο νεαρούς στην κοιλιακή χώρα και ένα άλλο στο πρόσωπο. Οι νεαροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατούνται για νοσηλεία.Παρευρισκόμενοι προσπάθησαν – σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο – να αφοπλίσουν τον 3ο ύποπτο, με αποτέλεσμα το μαχαίρι να πέσει στο έδαφος, το οποίο φέρεται να πήρε ο 2ος ύποπτος και μαζί με τον 1ο ύποπτο να διέφυγαν. Στη συνέχεια οι τρεις ύποπτοι φέρονται να τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε χθες το πρωί τους δύο υπόπτους, οι οποίοι ανακρινόμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπέπεσαν σε αντιφάσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν αντιλήφθηκαν κανένα τραυματισμό και ούτε και είδαν οποιοδήποτε να κρατά μαχαίρι. Γύρω στη μία το μεσημέρι συνελήφθη και ο 1ος ύποπτος, ενώ το απόγευμα ερευνήθηκαν οι οικίες τους όπου και εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τα οποία περιέχουν κηλίδες και ίχνη αίματος.

Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του 3ου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη γύρω στη μία σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν πολλαπλό ανοιγόμενο μαχαίρι τύπου αστέρι και μία σιδερογροθιά.

Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πατέρα 1ου υπόπτου, εντοπίστηκαν τέσσερα μαχαίρια, δύο κουζινομάχαιρα και δύο μαχαίρια που καταλήγουν σε μυτερή άκρη, ένα εκ των οποίων ομοιάζει με την περιγραφή του μαχαιριού που χρησιμοποιήθηκε την ώρα της  διάπραξης των αδικημάτων.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον των τριών υπόπτων, των τεσσάρων τραυματιών, θαμώνες του υποστατικού, μαθητές και καθηγητές καθώς και από τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους του νυχτερινού κέντρου, που ήταν παρόντες στη διάπραξη των αδικημάτων.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποστατικού και αναμένεται να αξιολογηθεί, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς και γενετικό υλικό από τους τραυματίες και τους υπόπτους.Τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από τις οικίες των υπόπτων, το αυτοκίνητο καθώς και τα ρούχα των υπόπτων και των τραυματιών θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας για περαιτέρω έρευνες και εξετάσεις.

Η Αστυνομία αναζητεί ακόμα το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των αδικημάτων και τα ρούχα που φορούσε ο 3ος ύποπτος.