19χρονος Γάλλος ο τζιχαντιστής που έσφαξε τον ιερέα

Kermiche5Τις πληγές της προσπαθεί να επουλώσει για ακόμη μια φορά -14η από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα- η Γαλλία μετά τη δολοφονική επίθεση την Τρίτη «στρατιωτών» του Ισλαμικού Κράτους σε εκκλησία στη Νορμανδία, κατά την οποία αφαίρεσαν τη ζωή από έναν 86χρονο ιερέα ενώ τραυμάτισαν σοβαρά έναν ακόμη άνθρωπο πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Το νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στην πόλη Ρουέν της Νορμανδίας. Οι δύο άνδρες έφθασαν στην εκκλησία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό.
Θύμα ο 86χρονος ιερέας Ζακ Χαμέλ ο οποίος, σύμφωνα με μια μοναχή – αυτόπτη μάρτυρα, αναγκάστηκε να γονατίσει προτού οι ένοπλοι κόψουν τον λαιμό του με μαχαίρι, ενώ κατέγραφαν τη θηριωδία με το κινητό τους τηλέφωνο. Ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι δράστες σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας μετά από επέμβαση στην εκκλησία. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης χαρακτηρίζοντας τους δύο δράστες «στρατιώτες» του.

Ο 19χρονος δράστης βρισκόταν υπο παρακολούθηση εδώ και καιρό.Φορούσε βραχιολάκι για να ελέγχουν τις κινήσεις του αλλά τον άφηναν να κυκλοφορεί ελεύθερα.
Τη νέα επίθεση καταδίκασε αμέσως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, ενώ το βράδυ έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά το οποίο τόνισε ότι η απειλή που θέτουν οι τζιχαντιστές δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή.