Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

image735-1.aspxΤο Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε  ομόφωνα σε ανοιχτή συνεδρίαση το ψήφισμα 2300 με το οποίο ανανεώνει για ακόμη 6 μήνες την θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Δεν υπήρξαν τοποθετήσεις των μελων μετά την ψηφοφορία.

Στο μεταξύ νωρίτερα την Τρίτη ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν ανακοίνωσε  το διορισμό του υποστράτηγου Μοχαμεντ Χουμαγιουν Καμπίρ από το Μπανγκλαντές στη θέση του στρατιωτικού διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Θα αντικαταστήσει την υποστράτηγο Κριστιν Λουντ, της οποίας ή θητεία λήγει στις 29 Ιουλίου.
Ο ηλικίας 51 ετών αξιωματικός ήταν πρόσφατα διοικητής της στρατιωτικής ακαδημίας της χώρας του και νωρίτερα υπηρέτησε διοικητής μεραρχίας πεζικού.

Έχει σημαντική προϋπηρεσία σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός παρατηρητής στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κόνγκο και ως αξιωματικός της ΟΥΝΠΡΟΦΟΡ.

Είναι έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών.

Στη γραπτή δήλωση ο ΓΓ ευχαριστεί ιδιαίτερα την.απερχομενη διοικήτρια, την πρωτη γυναίκα που ηγήθηκε ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την ηγεσία, συνεισφέροντας τα.μεγιστα στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.