Με συνοπτικές διαδικασίες η Ε.Ε.ΑΚΕΛ Λευκωσίας προχώρησε στη διαγραφή της Α.Γκιούρωφ και Α.Φάντη από το κόμμα

GM0_2367CNA_Fee375a0e424140bda934f87897dfc4b4Εν κρυπτώ,βεβιασμένα  και με συνοπτικές διαδικασίες η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας συνήλθε το βράδυ  της Δευτέρας και αποφάσισε τη διαγραφή της Ανδρούλας Γκιούρωφ πρώην μέλος του Π.Γ.του ΑΚΕΛ, τέως διευθύντριας και αρχισυντάκτριας της ΧΑΡΑΥΓΗΣΗ και του Ανδρέα Φάντη πρώην μέλος της Κ.Ε.του ΑΚΕΛ ,ο οποίος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κατήλθε με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.

Παρόλο που το θέμα βρισκόταν ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Κ.Ε.του ΑΚΕΛ,η Γραμματεία έδωσε οδηγίες να παρακαμφθούν όλες οι διαδικασίες που προνοούνται από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς του κόμματος και επικαλούμενη μια νέα διάταξη στο καταστατικό έδωσε σαφείς οδηγίες στην   Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας να προχωρήσει στις διαγραφές των πιο πάνω στελεχών.Με τις συνοπτικές αυτές διαδικασίες αφαιρείται ετσιθελικά  το δικαίωμα απο τις κομματικές ομάδες όπου ανήκουν οι διαγραφέντες να αποφασίσουν.

Να σημειώσουμε πως κανένας από τους διαγραφέντες δεν κλήθηκε για να του γνωστοποιηθούν οι κατηγορίες .Τουλάχιστον στην περίπτωση της Α.Γκιούρωφ δεν δόθηκαν εξηγήσεις για ποιά παραπτώματα κατηγορείται πέραν της κριτικής που άσκησε κατα της ηγεσίας η οποία και θεωρείται  υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών του κόμματος.

Φαίνεται πως η ηγεσία του ΑΚΕΛ ήθελε να ξεμπερδέψει πριν το φθινόπωρο με τις διαγραφές παρόλο που  ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του πως η λήψη αποφάσεων για αποβολή ή άλλων τιμωρητικών μέτρων εναντίον στελεχών  και μελών θα γινόταν το Σεπτέμβρη.

Στην ίδια συνεδρία της η Ε.Ε.ΑΚΕΛ Λευκωσίας προχώρησε στην εκλογή του Χρ.Χριστοφίδη στη θέση του Ε.Γρ.ΑΚΕΛ Λευκωσίας στη θέση του Στ.Στεφάνου.Η εκλογή έγινε χωρίς ανθυποψήφιο.