Ευχαριστίες Ερντογάν προς Τσίπρα για τη στάση της Ελλάδας

image735.aspxΜε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τηλεφωνικώς νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σύμφωνα με πηγή  από την προεδρία της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να εκδώσει τους οχτώ πραξικοπηματίες χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου, κατά την εκδήλωση της προχθεσινής απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό. Κατά τις ίδιες πηγές, σχετικά με το ζήτημα των επιβαινόντων στο τουρκικό ελικόπτερο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.