Ολάντ: 50 άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα στη ζωή και στο θανατο

France Truck Attack

Στην βαθύτατα πληγωμένη Νίκαια έφτασε λίγες ώρες μετά από την τρομοκρατική επίθεση ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που εμφανώς αναστατωμένος αποκάλυψε ότι 50 από τους τραυματίες βρίσκονται ανάμεσα στη «ζωή και το θάνατο».

«Η μάχη εναντίον των τρομοκρατών θα είναι μακρά επειδή ο εχθρός θα συνεχίσει να επιτίθεται» δήλωσε ο κ. Ολάντ, και συνέχισε: «Ανάμεσα στα θύματα είναι Γάλλοι πολίτες αλλά και ξένοι, που είχαν φτάσει εδώ από όλες τις ηπείρους. Ήταν αρκετά παιδιά που ήρθαν εδώ να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα με τις οικογένειές τους και που χτυπήθηκαν μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την αγριότητα ενός ανθρώπου ή πιθανώς μιας ομάδας».
Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης επίθεσης, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Νίκαια έγινε στόχος επειδή είναι μια πόλη παγκοσμίως γνωστή.
«Γιατί την 14η Ιουλίου; Γιατί είναι η γιορτή της ελευθερίας» επισήμανε ο κ. Ολάντ, που σήμερα επισκέφτηκε τα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία της πόλης συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της χώρας Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέφ.