Ετοίμαζαν σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν-υπό σύλληψη 357 τούρκοι στρατιωτικοί

Σχέδιο ανατροπής  του Ρ.Τ.Ερντογάν αποτράπηκε τηνTurkSpecForXL_0 τελευταία στιγμή καθώς από χθες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε εκτεταμένες συλλήψεις ανώτατων Τούρκων αξιωματικών, όπως δύο ναυάρχων την Σμύρνη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της σύστασης συνομωσίας κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας με αμερικανικό «δάχτυλο» ενώ συνολικά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης 357 στελεχών των τουρκικών ΕΔ!

Εμπλέκονται και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί πέραν των δύο ναυάρχων καθώς συνελήφθησαν ένα αντιναύαρχος, ένας υποναύαρχος και τρεις πλοίαρχοι του τουρκικού Ναυτικού που οδηγηθήκαν στο στρατοδικείο

Συλλήψεις ανώτερων αξιωματικών του τουρκικού Στρατού ‘εγιναν και στην Κωνσταντινoύπολη.Κάποιοι κάνουν λόγο για σχέδιο Βαριοπούλα «2»

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο οι ύποπτοι είχαν στενές επαφές στις ΗΠΑ, υπονοώντας ισχυρή διασύνδεση με τον Φ.Γκιουλέν αλλά και παρασκηνιακή αμερικανική δράση προς ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συνολικά 357 στρατιωτικούς σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας!

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για δημιουργία ψευδών αποδείξεων στο παρελθόν κατά άλλων αξιωματικών ώστε να στραφούν οι Αρχές μακριά από τους ίδιους και να συνχίσουν την δράση τους.

Ο διευθυντής Ασφαλείας της Σμύρνης, Ali Bilkay, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συλλήψεις αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας υπέρ ξένης χώρας χωρίς να την κατονομάζει.

Πρόκειται για αξιωματικούς που πρόσκεινται ιδεολογικά και πρακτικά στον γνωστό «Αμερικανό» ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πίσω από την νέα σχεδιαζόμενη απόπειρα εναντίον του, δεν βλέπει τον Φ.Γκιουλέν αλλά τους χρηματοδότες και αυτούς που τον φιλοξενούν, δηλαδή τους Αμερικανούς.

Αυτή την φορά φαίνεται πως ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος  γι τον Ερντογάν με αποτέλεσμα να δράσει πολύ πιο αποφασιστικά  και να κάνει στροφή προς τους Ρώσους.