Γνωστοί οι πληροφοριοδότες του Γ.Γ. του ΟΗΕ

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

 

Είναι πλεον πασιφανές πως εκείνοι που έσπευσαν να παραπληροφορήσουν το Γ.Γ. του ΟΗΕ  για τα συμβάντα  με την κατάσβεση των πυρκαγιών δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις ύποπτους.Η Τουρκία , ο Ακιντζί  και ο κ.Εσπεν Μπαρθ Ειντε ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να τάσσεται υπέρ της Τουρκίας  και να επιχειρεί να μειώνει και να υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θέλουν δεν θέλουν εκπροσωπεί το νόμιμο κράτος  αυτής της χώρας.

Οι αναφορές του Γ.Γ. του ΟΗΕ  στην έκθεση του για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και η σπουδή του να περιλάβει το θέμα των πυρκαγιών στην περιοχή Σολέας, επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά την προσπάθεια κύκλων του ΟΗΕ  μη εξαιρουμένου του περιβόητου κ. Ειντε να θέλουν να  λογοδοτεί συνεχώς το θύμα της τουρκικής θηριωδίας και να ξελασπώνεται ο θύτης .Ο κ. Μπαν κι Μουν δεν ζει σε άλλο πλανήτη και σίγουρα θα ειχε ακούσει ή είχε  ενημερωθεί για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων του τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και άλλων τούρκων αξιωματούχων εναντίον των αυτονόητων όρων που εθεσε ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης όταν ο Ακιντζί πρότεινε βοήθεια από τα κατεχόμενα και την Τουρκία για την κατάσβεση των πυρκαγιών.Να μετέχουν δηλαδή με τους ίδιους όρους όπως οι πυροσβεστικές  δυνάμεις άλλων χωρών  που έσπευσαν να βοηθήσουν με επίγεια μέσα  και να είναι κάτω από τις οδηγίες του κεντρικού συντονιστικού σώματος  για την κατάσβεση των πυρκαγιών.Η Τουρκία όχι μόνο απέρριψε την πρόταση αυτή αλλά χλεύασε την αντιπρόταση Αναστασιάδη λέγοντας πως «μας θέλουν να προσγειώσουμε τα αεροπλάνα μας στο αεροδρόμιο της ε/κ διοίηκησης» αρνούμενη ακόμα μια φορά να αναφερθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Με αυτές τις θέσεις φαίνεται να συμφωνεί ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Ειντε και να σπεύδει ο Μπαν κι Μουν να το καταχωρεί στην έκθεση του με επίπληξη μάλιστα  εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης  της Κπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ  διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας του ως  επικεφαλής των Ην. Εθνών και φαίνεται  θα μείνει και αυτός στην ιστορία όπως και ο προκάτοχος του Κόφι Ανάν ως ένα άτομο   που άγεται και φέρεται από τις ΗΠΑ και την ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιδιώκουν να εφαρμόζουν δια ροπάλου την πολτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών .Το έγκλημα να βαφτίζεται ανθρωπιστική πράξη και καλή βούληση και τα θύματα των εγκληματιών απορριπτικοί και ξεροκέφαλοι.

Για το περιεχομένο της έκθεσης Μπαν και τις αναφορές του για τις πυρκαγιές φέρει ευθύνες -λιγότερες βέβαια και- η κυβέρνηση.Η οποία όφειλε αμέσως μετά την αντιπρόταση του Προέδρου να ενημερώσει απευθείας και όχι μέσω του κ. Ειντε, τον Μπαν κι Μουν για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, Ακιντζί και των άλλων τούρκων αξιωματούχων.Οχι πως θα τον έπειθε αλλά για να τον αφήσει εκτεθειμένο και να προλάβει να μην περιλάβει στο προσχέδιο της έκθεσης του τέτοια προκλητικά «συμπεράσματα»

Το θλιβερό είναι πως ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν και στηλίτευσαν το περιεχόμενο  της έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ,  ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ  με τις δηλώσεις εκπροσώπων τους τοποθετήθηκαν ως να μην συμβαίνει τίποτε. Ως και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ή εκπρόσωπος του στην Κύπρο να είναι υπεράνω κριτικής και αφήνονται στο απυρόβλητο να κάνουν ότι θέλουν υποβαθμίζοντας ακόμα μια φορά τη νομιμότητα και εγκυρότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αντι να παραπονιέται για το χαρακτηρισμό «ΔΗΣΑΚΕΛ» που αποδίδουν δικαίως ή αδίκως κάποια κόμματα στη σύμπλευση των δύο κομμάτων για το κυπριακό, είναι σοφότερο να πείσει τον κόσμο με πράξεις και όχι με λόγια πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Και η ηγεσία του ΑΚΕΛ να γίνει  πιο διεκδικητική -όχι για απλά για την υστεροφημία της -αλλά για την Κύπρο και το συμφέρον του λαού της  βρίσκοντας το σθένος να επικρίνει όταν χρειάζεται το Γ.Γ. του ΟΗΕ  για τα ατοπήματα και την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών  που εφαρμόζει στο κυπριακό.