ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ ξεκινούν διαδικασίες για τις εκλογές στην Τ.Α.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ  έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ÄÇÌÏÓ ËÅÕÊÙÓÉÁÓ - ÄÇÌÁÑ×ÅÉÏ ËÅÕÊÙÓÉÁÓ

Σύμφωνα με δήλωση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκου Νουρή «στη συνεδρία του της 9ης Ιουλίου 2016, ομόφωνα το Πολιτικό Γραφείο καθόρισε τα χρονοδιαγράμματα υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Δημοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους θα μπορούν να υποβληθούν στο διάστημα από 5 μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου ενώ οι υποψηφιότητες των Κοινοταρχών και Κοινοτικών Συμβούλων θα μπορούν να υποβάλονται από 19 μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου.

Επιπρόσθετα στη ίδια συνεδρία το Πολιτικό Γραφείο υιοθέτησε σειρά εισηγήσεων που ετοιμάστηκαν και υπεβλήθησαν ενώπιον του σώματος από το Εκτελεστικό Γραφείο και αφορούν τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών αλλά και τον περιορισμό του φαινομένου της αποχής.

Οι εισηγήσεις θα κατατεθούν σαν προτάσεις Νόμου στη προσεχή ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ώστε να συζητηθούν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών και διαλαμβάνουν τα εξής :

Θεσμοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας
Εισαγωγή του συστήματος της ανόθευτης οριζόντιας ψηφοφορίας στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου, δεν είναι κατ΄ανάγκη η προσεχής εκλογική διαδικασία, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό θα αποφασιστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

2. Διαφοροποίηση του ορίου ηλικίας για εκλογή δημάρχων/κοινοταρχών
Η εθνική Νομοθεσία προνοεί ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για την θέση Δημάρχου και Κοινοτάρχη έχουν πολίτες που συμπληρώνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους σε σχέση με το 21ο που πρέπει να έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι για την διεκδίκηση θέσης δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου. Γίνεται εισήγηση για υιοθέτηση του 21ου έτους και για την περίπτωση υποβολής υποψηφιότητας Δημάρχου και Κοινοτάρχη κατ΄αντιστοιχία με την ισχύουσα πρακτική που ισχύει στις πλείστες Ευρωπαικές χώρες.

3. Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους
Δεδομένης της ψηλής αποχής στις τελευταίες πολιτειακές εκλογές και με γνώμονα ότι ήδη η ψηφοφορία διενεργείται και με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής των νέων κυρίως ψηφοφόρων, προτείνεται η υιοθέτηση της πρακτικής που ακολουθείται και στον Ευρωπαικό χώρο για διαφοροποίηση των καταληκτικών ημερομηνίων εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να επιτρέπεται εγγραφή μέχρι και 72 ώρες πριν από τις εκλογές.

4. Εφαρμογή της επιστολικής αλλά και της ηλεκτρονικής ψήφου
Αναλύοντας τους λόγους της αποχής διαφάνηκε ότι μια βασική παράμετρος που αυξάνει την αποχή είναι η αδυναμία ή και δυσκολία των ετεροδημοτών να μετακινηθούν στους Δήμους ή και Κοινότητες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μια αποτελεσματική επιλογή για την αύξηση της συμμετοχικότητας είναι η εισαγωγή της μεθόδου της επιστολικής ή και της ηλεκτρονικής ψήφου που επίσης ήδη εφαρμόζονται σε πολλές Ευρωπαικές χώρες.

Ειδικά για την επιστολική ψηφοφορία προτείνεται όπως αυτή ισχύσει μόνο στην επικράτεια της Δημοκρατίας δίνοντας την δυνατότητα στους ψηφοφόρους, που αδυνατούν να μεταβούν στο εκλογικό τους κέντρο, να μπορούν να ψηφίζουν αυτοπροσώπως στα κατά τόπους ταχυδρομικά γραφεία τα οποία θα λειτουργούν ταυτόχρονα με τα εκλογικά κέντρα. Επιστολικές ψήφοι θα γίνονται δεκτές μόνο κατά τις ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας εκλογών.

Επιπρόσθετα και με γνώμονα τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε αυτή να καταστεί ακόμη πιο λειτουργική και φιλική προς τους πολίτες, το Πολιτικό Γραφείο δήλωσε την ετοιμότητα του, στα πλαίσια της συζήτησης του σχετικού Νομοσχεδίου στη Βουλή να συνδράμει και σε περαιτέρω αλλαγές που θα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.»

Στο ΑΚΕΛ

Σύμφωνα  με σχετική ανακοίνωση « η  Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ στη χθεσινή της συνεδρία ασχολήθηκε με τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Στη συνεδρία της ΚΕ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι στόχοι καθώς και το γενικό πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο δράσης του ΑΚΕΛ για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα, καθορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του ΑΚΕΛ που, με βάση το Καταστατικό και τους Κανονισμούς λειτουργίας του Κόμματος, γίνονται με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών του οργανώσεων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας κατεξοχήν λαϊκός δημοκρατικός θεσμός που εξυπηρετεί τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Διαχρονικά, πρόσφερε πολλά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η προσφορά της είναι αδιαμφισβήτητη.
Αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σήμερα σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μεταρρυθμιστεί έτσι ώστε να απαλλαγεί από τα κακώς έχοντα που την ταλανίζουν.
Το ΑΚΕΛ, του οποίου ιστορικά ο ρόλος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την καταξίωση και την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει ξεκάθαρες απόψεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε αυτή να εκσυγχρονιστεί, να εξυγιανθεί και να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Με απόθεμα τη μεγάλη ιστορική του προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη διαχρονικά σημαντική παρέμβασή του προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει στις επερχόμενες εκλογές να συνεχίσει να έχει ισχυρή παρουσία. Είναι πεπεισμένοι η ΚΕ του ΑΚΕΛ ότι με σκληρή και συνεπή δουλειά αυτός ο στόχος μπορεί να υλοποιηθεί.»

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ισχυρή παρουσία του ΑΚΕΛ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί εχέγγυο για την παραπέρα ενίσχυση του θεσμού ο οποίος να μπορεί να ικανοποιεί τις εύλογες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.»