Ικανοποίηση Αλληλεγγύης για το ψήφισμα Βουλής υπέρ της Ρωσίας

«Με χαρά υποδεχτήκαμε το ψήφισμα του ΑΚΕΛ για άρση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας και καταβάλαμε προσπάθεια να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς καταθέσαμε δύο τροπολογίες, εκ των οποίων η μια έγινε αποδεκτή με μια ελαφρά τροποποίηση, που αφορούσε την κατάσταση στην Ουκρανία και την σχέση της Κύπρου με τη χώρα».image735-2.aspx
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και χαρακτήρισε αναποτελεσματικές τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αφού όπως είπε δεν έχουν οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, «πέραν από το γεγονός ότι πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, στο παρασκήνιο διεξάγουν συνομιλίες και έρχονται σε συμφωνίες με τη Ρωσία».
«Οι συμφωνίες αυτές καταστρατηγούν την έννοια των κυρώσεων, και τελικά τις κυρώσεις πληρώνουν τα μικρά φτωχά κράτη της μεσογείου, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ρωσική οικονομία, από τον τουρισμό, από τις υπεράκτιες εταιρείες και από τις οποιεσδήποτε εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία» πρόσθεσε εμφαντικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.
«Όπως έχουμε επισημάνει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιθέσεις υπάρχουν και στο ζήτημα επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία τη στιγμή που Τουρκία μένει στο απυρόβλητο, παρόλο που κατέχει τμήμα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 43 σχεδόν χρόνια, και δεν έχει υποστεί καμία κύρωση για αυτή την εγκληματική της ενέργεια. Απεναντίας την χαϊδεύουμε, της ανοίγουμε κεφάλαια και τη σπρώχνουμε να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος.