Ζητείται Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας …

Στις 24 Iουνίου ανακοινώθηκε στην Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσία  πως στις 18 Ιουλίου αποχωρεί από τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λευκωσίας ο Στέφανος Στεφάνου. Μέχρι σήμερα απ’ ότι πληροφορούμαστε δεν έχουν βρει τον αντικαταστάτη του καθότι όσοι δεν εκδιώχθηκαν απο τον έμμισθο μηχανισμό της Ε.Ε. Λευκωσίας δεν πληρούν τα «κριτήρια» της ηγετικής ομάδας του κόμματος.dyskolo-stavrolexo-to-psifodeltio-tou-akel

Πρόταση για να αναλάβει ο Χρίστος Χριστοφίδης μέλος του Π.Γ.ο οποίος  απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής απερρίφθη από τον τελευταίο  και μάλλον τον προορίζουν για να αναλάβει διευθυντής ΑΣΤΡΑ και ΧΑΡΑΥΓΗΣ καθότι η κα Ελένη Μαύρου σύμφωνα με έγκυρη πηγή δεν φαίνεται να υλοποίησε όλα όσα καταγράφονται σε μελέτη   την οποία κατασκεύασε η φιλενάδα της Πόλα Κυπριανίδου «για να ορθοποδήσουν» τα δύο  Μ.Μ.Ε του κόμματος.

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στην ΕΕ.ΑΚΕΛ Λεμεσού για τη διαδοχή του Γιώργου Γεωργίου ο οποίος εκλέγηκε βουλευτής.Και για τη θέση του Επαρχιακού Λεμεσού υπάρχουν έντονες συζητήσεις και διαφωνίες.

Ως το τέλος του Ιουλίου θα φανεί ποιός πού θα αναλάβει καθήκοντακαι μάλλον από τον μηχανισμό της ΕΔΟΝ θα βρουν λύσεις.

Χουλκ.

Η εφ.Πολίτης το «εκφρατικό όργανο μελών της Γραμματείας του ΑΚΕΛ

Ούτε η ΧΑΡΑΥΓΗ ούτε ο ΑΣΤΡΑ φαίνεται πως εκφράζουν την ηγετική ομάδα μελών της Γραμματείας του ΑΚΕΛ .Είναι η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ που τους εκφράζει καθότι τις δίνουν πληροφορίες μόλις τελειώσει η συνεδρία τους για το ποιούς θα αποβάλουν και ποιούς θα διαγράψουν από το κόμμα.

Η Επιτροπή Ελέγχου της Κ.Ε. του ΚΕΛ που εκλέγεται απευθείας από το συνέδριο τι πράττει επι του προκειμένου για να κοπεί αυτός ο αρρωστημένος σύνδεσμος; Θα επιβεβαιώσει την εφ. του Γιάννη Παπαδόπουλου για τις  διαγραφές που πιέζει η ηγετική ομάδα ή θα τραβήξει το αυτί των κατα συρροήν και κατ’ επάγγελμαν παραβατών του καταστατικού;

Ιδωμεν!

Μαφάλντα

 

Αχ αυτός ο Σουηδός

Το πόσο φιλοτουρκικά αισθήματα τρέφουν κάποιοι διπλωμάτες στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Λευκωσία δεν χρειαζόμαστε και ειδικές συστασεις. Απ’ αφορμή το 6ο προσκύνημα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, στο οποίο συμμετείχαν 1000 προσκυνητές τουρκικήςproskinima1 καταγωγής που κατοικούν στα κατεχόμενα,ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow,βγήκε μεσ’ την τρελλή χαρά και είπε πως « αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις προσπάθειες των θρησκευτικών ηγετών, και του RTCYPP υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας. Οι θρησκευτικοί ηγέτες, σημείωσε, υποστηρίζουν για τους άλλους το δικαίωμα να προσκυνήσουν, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους λατρείας και να γιορτάζουν μαζί ο ένας τη γιορτή του άλλου.«Το σημερινό πνεύμα, είπε ο εν λόγω διπλωμάτης,  είναι αυτό που πρέπει να καλλιεργηθεί και να εξαπλωθεί στην Κύπρο. Ανοικτές εκκλησίες, ανοικτά τζαμιά, με ελεύθερη πρόσβαση στην προσευχή για εκείνους που πιστεύουν και θέλουν να προσευχηθούν».

Κύριε Κλας εδώ και δεκαετίες οι τ/κ έχουν το ελεύθερο να επισκέπτονται τους χώρους θρησκευτικής λατρείας και να προσκυνούν σε τεμένη που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές.Δεν γίνεται όμως το ίδιο με τα κατεχόμενα. Ορθόδοξες εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε σταύλους, κοιμητήρια έχουν μετατραπει σε χώρους βοσκής.Αυτά δεν τα βλέπουν μόνο οσοι θέλουν να χειροκροτούν τις λεηλασίες και τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο. Ετσι είναι κ.Κλας;

Μαφάλντα

Το δράμα των νέων και το βόλεμα των χορτάτων

Οι νέοι μας ακουν καθημερινά τους εκπροσώπους κομμάτων  και της κυβέρνησης oicon_pap_ να κεντούν ύμνους για τους άνεργους και να ρίχνουν ηχηρές πορδές για την αποκατάσταση τους.Οι χορτάτοι βέβαια  δεν γνωρίζουν το δράμα του νηστικού που περιρίζεται μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των τριών Ε.Ε.Ε.που σοφίστηκαν οι ταγοί των Βρυξελλών για να κατευνάσουν την οργή των νέων.

Οπως και να΄χει το καζάνι βράζει και όταν αρχίσει να κοχλάζει αναμένεται να ζεματίσει πολλούς υποκριτές και Φαρισσαίους.

Αχ.