29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας & Φοιτητών της ΕΔΟΝ

H ΕΔΟΝ με ανακοίνωση της αναφέρει ότι το  29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας 5feb277a728861e283ecbd309e69c93d_f2301και Φοιτητών ΕΔΟΝ φιλοξενεί στις 7 Ιουλίου στην Κεντρική Σκηνή τους  Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :« Η μοναδική σύνθεση των δυο θα μας ταξιδέψει σε μουσικούς ορίζοντες που για ακόμα μια φορά θα μας μείνουν αξέχαστοι. Θα προηγηθεί συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Λωποδύτες», με τίτλο «QUOTE THE RAVEN NEVERMORE».

Στο χώρο της Λαϊκής Σκηνής οι λάτρεις του ρεμπέτικου τραγουδιού θα μπορούν να απολαύσουν τα μεζεδάκια τους με συναυλία αλλά και χορευτικές παρεμβάσεις. Το μουσικό σχήμα «Λαϊκή Τετρακτύς» θα μας χαρίσει μια μουσική απόλαυση με τίτλο, «Κάτσε να ακούσεις μια πενιά». Θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Όμιλος «Ερμής» Αραδίππου και ο Λαογραφικός Όμιλος «Αυκορίτισσα φωνή».

Από τις 21:00 η μπουάτ θα λειτουργεί κανονικά, ξεκινώντας τη νύχτα με την προβολή του ντοκιμαντέρ, «Το χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας». Τελειώνοντας η συναυλία στην κεντρική σκηνή η διασκέδαση συνεχίζεται στο χώρο της Μπουάτ με το μουσικό σχήμα της Προοδευτικής Κ.Φ. Θεσσαλονίκης, αλλά και στη συνέχεια πολύ γέλιο με θεατρική σάτιρα. Γι’ αυτούς που αντέχουν τη διασκέδαση θα ακολουθήσει το μουσικό σχήμα «Τhe Accoustics», όπως και το μουσικό σχήμα Προοδευτικής Κ.Φ. Αθήνας.

Επίσης στο χώρο της Μπουάτ θα διεξαχθεί στις 19:15 συζήτηση με θέμα: «τα ΜΜΕ και ο ρόλος τους σε περιόδους κρίσης» με εισηγητή τον Πάμπο Παπαγεωργίου, Ακαδημαϊκό.

Για τους μικρούς μας φίλους, ο παιδότοπος θα λειτουργήσει κανονικά με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Ποντιακό Σύλλογο «Η Μεταμόρφωση» και θα ακολουθήσει το παιδικό σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου «Το όραμα», Πέρα Χωρίου Νήσου. Στο χώρο θα υπάρχουν και δραστηριότητες για τα παιδιά όπως φουσκωτό, χειροτεχνίες, facepaintng και άλλα πολλά.

Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί Διεθνούπολη, Θεματικά κέντρα, Φοιτητικό και Μαθητικό στέκι, στέκι Νέων Εργαζομένων, Δικοινοτικό στέκι, περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ», Βιβλιοπωλεία, περίπτερα φιλοξενίας Εθελοντικών Οργανώσεων, Γωνιά Λαϊκής παράδοσης με παραδοσιακά επαγγέλματα και εδέσματα, παζαράκι και θα πωλούνται φαγητά και ποτά σε λαϊκές τιμές.»