Ελλάδα: Νεκρός ο πρόεδρος της Jetoil

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής βρέθηκε ο newego_LARGE_t_1101_54698892_type13148Κυριάκος Μαμιδάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Jetoil.

Ο Κ. Μαμιδάκης έφερε τραύμα στο κεφάλι και δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι, που κατείχε νόμιμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον 84χρονο εντόπισε το μεσημέρι ο γαμπρός του.

Στις 9 Ιουνίου, η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Στην αίτησή της επικαλέστηκε πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατομμύρια ευρώ (από αυτά 173 εκατομμύρια σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ – ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατομμύρια.

Το δικαστήριο στις 10 Ιουνίου έδωσε εντολή για προσωρινή προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές μέχρι την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης.

Η JETOIL ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Τα μεγάλα προβλήματα για τη Jetoil άρχισαν πέρυσι, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει την τροφοδοσία στη Νότια Ελλάδα και τα πρατήρια άλλαξαν σήμα.

Η εταιρεία προσπάθησε να κρατήσει το δίκτυο της βόρειας Ελλάδας και των νησιών, αλλά τα προβλήματα κορυφώθηκαν στο τέλος τους περασμένου χρόνου, με αποτέλεσμα το δίκτυο να την εγκαταλείπει με ταχείς ρυθμούς.