«Βόμβες» Πουργουρίδη εναντίον κομμάτων για ύποπτες χρηματοδοτήσεις από υπόκοσμο

Βαρύτατες  κατηγορίες για ύποπτες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων από άτομα του υπόκοσμου και λαθρέμπορους τσιγάρων ,διατύπωσε  ο πρωην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης.pourgou_607_364_577_324

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Καναλι 6 και στην εκπομπη “Ελευθερα κι ωραια” που επιμελείται ο Γιωργος Παυλιδης, ο Χρίστος Πουργουριδης υποστήριξε ότι τα κόμματα στην Κύπρο και ιδιαίτερα ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως βοήθεια απο “νεφελωδεις” καταστάσεις για τις κομματικές και προεκλογικές τους εκστρατείες.

Κληθείς από τον Γιώργο Παυλίδη  να διευκρινίσει τι ακριβώς υπονοεί ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι κόμματα λαμβάνουν χρήματα από τον υπόκοσμο, από ανθρώπους της νύχτας, καθώς και από το “μεγάλο κεφάλαιο”. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Τα κόμματα στην Κύπρο έπαιρναν εκτεταμένες χρηματοδοτήσεις από ξένους αλλά και από Κύπριους που μεταξύ άλλων είναι αναμεμειγμένοι σε λαθρεμπόριο τσιγάρων». Και συνέχισε λέγοντας ότι οι πάντες, γνώριζαν ότι οι συγκεκριμένοι χρηματοδότες δραστηριοποιούντο με παράνομες εξαγωγές τσιγάρων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες ανατολικές χώρες, ενώ ταυτόχρονα «προσέφεραν χοντρές εισφορές στα κόμματα».

Παράλληλα  ο κ. Πουργουρίδης προχώρησε και στην διατύπωση ενός ρητορικού ερωτήματος, εάν είναι πιο επιλήψιμο «να παίρνει ένα κόμμα χρήματα από τον υπόκοσμο ή από ένα άτομο που κατακλέβει το τραπεζικό σύστημα και που στη συνέχεια κάνει εισφορές στα κόμματα μέσω αχυρανθρώπων του. Επίσης έθεσε το ερώτημα κατά πόσο «μας ενοχλεί περισσότερο όταν ένας Άραβας που διαμένει στην Κύπρο και ασχολείται με λαθρεμπόριο δίνει χρήματα στα κόμματα μέσα σε μαύρες σακούλες και δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι άνθρωποι που καταλήστεψαν τις τράπεζες έδιναν στα κόμματα εκατομμύρια».

Ωστόσο από τα βέλη του πρώην Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ δεν γλίτωσε ούτε ο αρχηγός του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Μάλιστα, ο κ. Πουργουρίδης χαρακτήρισε ως γελοία την τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου ότι εφόσον αποδειχθεί πως έλαβαν χρήματα από τη «Focus», τότε θα βρει τρόπους να τα επιστρέψουν στους πολίτες…