Κηδεύεται ο Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους που σκοτώθηκε το Μάρτη σε πτήση της Ντουμπάι

Μετά από τρεις και πλέον μήνες κηδεύεται στην πατρίδα του ο Κύπριος πιλότοςimage735-13.aspx Άριστος Σωκράτους, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την πτώση της μοιραίας πτήσης FZ 981 του Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, στις 19 Μαρτίου 2016, κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι στο Ροστόφ. Και οι 62 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Ο Σωκράτους ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

Η κηδεία του Άριστου Σωκράτους θα τελεστεί την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, στις 2 μμ, από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Της εξοδίου ακολουθίας θα προΐσταται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια πριν από την εξόδιο ακολουθία, από τη 1 μμ και καλεί όσους τιμούν τη μνήμη του να παρευρεθούν στην κηδεία.

Παρατηρήθηκε μεγάλη βραδύτητα από πλευράς ρωσικών αρχών στην ταυτοποίηση των νεκρών, με αποτέλεσμα η κηδεία να τελείται με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών.

Όταν ο Άριστος σκοτώθηκε στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, η σύζυγός του, Λαρίσα, ήταν έγκυος το πρώτο τους παιδί, το οποίο γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 2016 και του δόθηκε το όνομα του πατέρα του, Άριστος-Μάριος Σωκράτους .