Ονόματα επωνύμων στο «Ναό της Αφροδίτης»

 

Κατατέθηκαν στο δικαστήριο

Λίστα με τέσσερα ονόματα δημοσίων προσώπων κατέθεσε σήμερα στο

ImageHandler.ashx

 Κακουργιοδικείο, ο δικηγόρος υπεράσπισης του 44χρονου Ρώσου κατηγορούμενου, στην υπόθεση του οίκου ανοχής  «Ναός της Αφροδίτης», που λειτουργούσε στην Παλώδια.Εχει διαρρεύσεσε ότι ένα από τα ονόματα αφορά πρώην υπουργό και νυν βουλευτή.

Ο δικηγόρος ζήτησε όπως διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία κατά την οποία θα αποκάλυπτε, όπως ανέφερε, ονόματα επώνυμων πελατών, αίτημα το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορούσας αρχής.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Εισαγγελίας «η δημοσιότητα της δίκης αποτελεί μια

από τις θεμελιώσεις αρχές του δικαστικού μας συστήματος, καθώς εξασφαλίζεται διαφάνεια και εντατικοποιείται η ευθύνη των δικαστών. «Το δίκαιο και το αληθές συνδέοντα άρρηκτα με το φως της δημοσιότητας και ως εκ τούτου η υπόθεση, που έχει ήδη απασχολήσει την κοινή γνώμη, πρέπει να συνεχιστεί σε δημόσια συνεδρία», συμπλήρωσε.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, σημειώνοντας ότι είναι δικαίωμα της κοινής γνώμης να γνωρίζει για το τι λέγεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υποψία για δικαστική αυθαιρεσία.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν προχώρησε τελικά σε αποκάλυψη ονομάτων αλλά αρκέστηκε στη κατάθεση λίστας με τέσσερα ονόματα δημοσίων προσώπων, τα οποία όπως υποστήριξε συμπεριλαμβάνονταν στο πελατολόγιο του «Ναού της Αφροδίτης».

Ισχυρίστηκε, παράλληλα, ότι η Αστυνομία επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση το συντομότερο και να καταδικάσει τον πελάτη του, για να καλύψει και τέσσερα μέλη της, τα οποία σύμφωνα με το δικηγόρο υπεράσπισης, συνεργάζονταν με τον 44χρονο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρουσιάστηκε ένα νέο πλαστό διαβατήριο, με το οποίο φέρεται να κυκλοφορούσε ο 44χρονος, ο οποίος κατηγορείται για υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων, μαστροπεία, αποζείν από κέρδη πορνείας και διατήρηση οίκου ανοχής.

Η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο θα συνεχιστεί στις 18 Νοεμβρίου.