Στο 96% είναι οι απώλειες από τον ρωσικό τουρισμό στην Αττάλεια

Στο 96% είναι οι απώλειες από τον ρωσικό τουρισμό της Αττάλειας λόγω της κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τουρκίας. Ενώ πέρυσι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου οι Ρώσοι τουρίστες που πήγαν στην Αττάλεια έφτασαν πάνω από το μισό εκατομμύριο, φέτος την ίδια περίοδο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών ήταν μόλις 21.359.Antalya_Hafen

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τους τελευταίους μήνες στην Αττάλεια έφτασαν αεροπορικώς 1 εκατομμύριο 473 χιλιάδες 744 τουρίστες κάτι που σημαίνει συνολική απώλεια 42% στον τουρισμό. Οι περισσότεροι τουρίστες ήρθαν από την Γερμανία με απώλειες 30% και δεύτεροι στη σειρά είναι οι τουρίστες από την Ολλανδία με απώλειες 33%. Στην τρίτη σειρά είναι οι Βρετανοί τουρίστες με απώλεια 20%. Στην τέταρτη σειρά είναι η Ουκρανία από την οποία υπήρξε αύξηση τουρισμού στο 57%. Αύξηση στον τουρισμό υπήρξε και από το Ισραήλ κατά 69%. Ωστόσο η αύξηση του τουρισμού από την Ουκρανία και το Ισραήλ δεν ήταν αρκετή για να κλείσει τις απώλειες από τον ρωσικό τουρισμό.

Οι Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι μαζί με τους Γερμανούς τουρίστες εναλλάσσονταν κάθε χρόνο σε πρωτιά στην Αττάλεια φέτος ήταν στην 12η σειρά.