Επαφές Α.Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία

 

Σήμερα,  δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς θα έχει εντατικές επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι αξιωματούχοι.SamarasStenaxorimenosL

Στις 9 το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ

Στις 10.45 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Σαμαρά με τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το μεσημέρι θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Στις 12.45 θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Βουλή των Αντιπροσώπων και θα μεταβεί ακολούθως στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Στις 16.10 θα αναχωρήσει για Κάιρο, για την τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.