Ο Αναστασιάδης προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία με τον Δ.Συλλούρη

Δεν υπήρξε συνδιαλλαγή  λέει η Αλληλεγγύη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος και ήταν ο κύριος μοχλός πίεσης προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ για να κάνουν τη λεγόμενη υπερβαση και να ψηφίσουν στην προεδρία τηςimage735.aspx Βουλής το Δ.Συλλούρη του κινήματος Αλληλεγγύη με ανακοίνωση απόψε του  εκφράζει θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της Βουλής.Σημειώνει ακόμα   πως “προσβλέπει και επιθυμεί να έχει αγαστή και άψογη συνεργασία με το νέο Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι δύσκολες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, τόσο στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής όσο και στο μείζον εθνικό μας θέμα, που είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της χώρας μας”.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και δημοσίως στον τέως Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου για την άψογη και αδιάλειπτη συνεργασία που είχαν από την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας μέχρι και σήμερα, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας και του εύχεται κάθε καλό για το μέλλον”.

Ανακοίνωση Αλληλεγγύης

Και ενώ το παρασκήνιο είχε οργιάσει για την προεδρία της Βουλής ο  κ. Συλλούρης είχε συνάντηση το πρωί τόσο με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ όσο και αργότερα με το Π.Γ.  του κόμμτος , το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του υποστηρίζει  πως : «Δεν υπήρξε καμία συνδιαλλαγή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο θέμα της Προεδρίας της Βουλής, ούτε πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.» Σημειώνει ακόμα  πως :« Η Αλληλεγγύη βρίσκεται μακριά από παλαιοκομματικές τακτικές. Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ευρισκόμενη πάντα σε μάχιμη διάταξη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, θα αγωνίζεται στην Κυπριακή βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μοναδικό σκοπό την στήριξη των αδυνάτων και την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.»
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος, θα συνεδριάσει αύριο στις 9 το πρωί στα κεντρικά Γραφεία στη Λευκωσία.