Θα παρατείνει την απουσία του από το Δήμο Πάφου ο Βέργας

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας αποφάσισε να παρατείνει περαιτέρω την απουσία του από τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Πάφου.Με γραπτή του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως αν και είχε δηλώσει πως η απουσία από τα καθήκοντά του θα διαρκούσε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείει την περαιτέρω χρονική επέκτασή της, αποφάσισε – ως υπεύθυνο άτομο, παρατηρώντας το κλίμα που συνεχίζει να είναι τεταμένο, αλλά και το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί – να παρατείνει περαιτέρω την απουσία του.r720_SavvasVergas

Στις 23/10/2014, αναφέρει ο κ . Βέργας, είχε την “πολιτική τόλμη και το θάρρος” να πάρει την απόφαση της ανακοίνωσης της απουσίας από τα καθήκοντά του, προσπαθώντας έτσι να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην ομαλή πορεία της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία είναι σίγουρος – όπως υποστηρίζει – πως θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που ταλανίζουν την κοινωνία της πόλης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή, συνεχίζει, είχε ξεκαθαρίσει πως θα απομακρυνόταν από τα καθήκοντά του και πως θα απέφευγε τις όποιες δημόσιες παρεμβάσεις και δηλώσεις, πράγμα που τήρησε στο ακέραιο παρά τις “επανειλημμένες, συστηματικές και σε καθημερινή βάση προκλήσεις από συγκεκριμένα άτομα και κύκλους”.

“Πρόθεσή μου ήταν και είναι”, αναφέρει, “η αποκλιμάκωση του τεταμένου κλίματος, η πλήρης διαλεύκανση των υποθέσεων αλλά και η επαναφορά της ηρεμίας στην τοπική μας κοινωνία”.

Ο κ. Βέργας προσθέτει ακόμη πως έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών της θέσης που υπηρετεί,  αλλά πάνω από όλα έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης και υποχρέωσης έναντι των δημοτών της πόλης του, που αν μη τι άλλο τον τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, εκλέγοντας τον στο αξίωμα του Δημάρχου.

Πρόσθεσε ακόμη πως στη ζωή του δεν έχει μάθει να υποκύπτει, ούτε να εγκαταλείπει μάχες, ιδιαίτερα δε όταν νιώθει έντονα το συναίσθημα της αδικίας, αλλά από την άλλη έχει μάθει να τοποθετεί “το κοινό καλό πέραν του εγώ”.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς του τόπου, προσθέτοντας πως στόχος του είναι να λάμψει η αλήθεια, ταυτόχρονα όμως με τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου της Πάφου.

“Έχω ταχθεί να υπηρετώ το δημότη της πόλης μου και αυτό θα συνεχίσω να πράττω μέχρι τέλους”, κατέληξε.