H παρουσία Ακιντζί «έδιωξε » τον Αναστασιάδη από το δείπνο Ερντογάν

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη ,

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Α), ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (2Α) , η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (2Δ) και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν (Δ), συνομιλούν στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ANADOLU / STR

 ο   Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν  παρέστη τελικά στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της Κωνσταντινούπολης λόγω της πρόσκλησης για συμμετοχή του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τ/κ ηγέτης έφτασε χθες βράδυ  στην Κωνσταντινούπολη και ο Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο. Ο Βολκάν Μποζκίρ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ την άφιξη του Μουσταφά Ακιντζί.

Η γραβάτα του Τσίπρα, το Κυπριακό, και  Ερντογάν

Περίσσευαν τα χαμόγελα στο ξεκίνημα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, υποδεχόμενος τον Έλληνα Πρωθυπουργό και προτού αποσυρθούν για τη διμερή συνάντηση, “έθιξε” το… φλέγον θέμα της γραβάτας, βάζοντάς του το ερώτημα: “Γραβάτα;” Ίσως την επόμενη φορά, απάντησε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας. Κράτησε όμως για “πάσα” την ατάκα Ερντογάν και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο ίδιο πνεύμα, πρόσθεσε με νόημα ότι γραβάτα θα φορέσει όταν θα λυθεί το Κυπριακό.