Για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γίνεται λόγος για αύριο 19 Μαίου

Για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία για αύριο 19 Μαΐου προειδοποιεί και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα καλώντας τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί επειδή στόχοςtourkia-ekrixi-708-epa-str είναι οι τουρίστες.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας ακολούθησε σήμερα την ανακοίνωση της ΜΙΤ η οποία έγινε πριν από δύο ημέρες και αφορά την 19η Μαΐου η οποία είναι μέρα μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ και οργανώνονται εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η αμερικανική πρεσβεία είχε προβεί σε παρόμοια ανακοίνωση και στις 11 Μαρτίου και τελικά οι φόβοι της επαληθεύτηκαν καθώς πραγματοποιήθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στην πλατεία Κιζιλάι στην Άγκυρα μια βδομάδα μετά, στις 18 Μαρτίου.

Οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει επίσης από τα μέλη των οικογενειών τους προσωπικού τους στη βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα να εγκαταλείψουν τη χώρα για λόγους ασφαλείας.

Η εφημεριδα Habertürk επικαλούμενη πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT), αποκάλυψε για  πιθανή τρομοκρατική επίθεση του ISIS στην Τουρκία στις 19 Μαΐου.Οι μυστικές υπηρεσίες φέρεται να προειδοποίησαν για 10 τζιχαντιστές, που βρίσκονται στη χώρα και σχεδιάζουν χτυπήματα σε ισάριθμες μητροπολιτικές ζώνες, κυρίως στην Αγκυρα.

Πληροφορίες, που μεταδίδει η Habertürk, αναφέρουν πως πιθανοί στόχοι είναι το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, η πρεσβεία των ΗΠΑ και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρα γιορτής της Τουρκίας , καθώς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την ημέρα Νεολαίας και Αθλησης.

Γεγονός πάντως είναι πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν διαψεύσει το γεγονός πως το μαυσωλείο του Κεμάλ θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια των εορτασμών.