Αλληλεγγύη:«Πώς θα βρεθεί λύση όταν οι Τούρκοι εμμένουν σε διάλυση; »

Καλεί τον Πρόεδρο να σοβαρευτεί.

«Με αφορμή την πάροδο ενός έτους από την επανέναρξη των συνομιλιών, SYGENTROSI ALILEGGII 14.05ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία αναφέρονται σε πρόοδο και εντατικοποίηση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού εντός του 2016. Μακάρι, αλλά πρόκειται για ευσεβοποθισμό ο οποίος βρίσκεται σε κάθετη σύγκρουση με τον σκληρό ρεαλισμό, την πραγματικότητα και την υπευθυνότητα».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Πώς θα εξευρεθεί λύση όταν η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και όταν ο κ. Ακιντζί επιμένει σε πρωτογενές δίκαιο, παραμονή εποίκων, πλειοψηφία επί του εδάφους και του πληθυσμού στο βορρά και τουρκικές εγγυήσεις; Πώς θα επιτευχθεί λύση όταν ζητούνται αποκλίσεις από τις αρχές της ΕΕ για να έχει το τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος ειδικό οικονομικό και εμπορικό καθεστώς σε βάρος των Ελληνοκυπρίων; Αυτή η πρόταση εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και είναι εξελικτική στην όλη διαδικασία. Πώς να επιτευχθεί λύση όταν η Τουρκία δεν θέλει λύση αλλά παρθενογένεση και διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας»;

Καταλήγοντας η Αλληλεγγύη τονίζει: «Επιβάλλεται σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τον Πρόεδρο. Εμείς λέμε όχι σε αντιδημοκρατικές λύσεις. Εμείς λέμε ναι, σε λύση στη βάση των αρχών και αξιών της ΕΕ και στη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προϋποθέτει την άμεση αναγνώρισή της, όπως το Πρωτόκολλο 10 και η αντιδήλωση της ΕΕ καθορίζουν».