Ελλάδα:Στο 1 εκατομ. θα φτάσουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες

«Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Oleg Safonov, μιλώντας στο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό, που πραγματοποιείται 9b48a8b6d750fc3bbe47b7931a95db57_Lστο Grand Resort Lagonissi στη Αττική δίνοντας έτσι το «στίγμα»  για την ενίσχυση απο τη Ρωσία της ελληνικής οικονομίας και σύσφιγξης των ελληνορωσικώ σχέσεων που η Δύση τόσο πολύ προσπάθησε να διακόψει τα τελευταία χρόνια.

Ο κ.Safonov είπε ότι, «η Ελλάδα έγινε ηγέτης των κρατήσεων στη ρωσική αγορά το Μάιο. Το 2013 η Ελλάδα είχε το μέγιστο αριθμό Ρώσων τουριστών με 1,2 εκατ. αφίξεις, για να ακολουθήσει μια πτωτική τάση το 2014-2015. Φαίνεται, όμως, ότι φέτος θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη»

«Έχω την πεποίθηση ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών θα φτάσει το 1 εκατομμύριο.»

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού έκανε ιδαίτερη μνεία στους πολύχρονους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Ρωσίας στους τομείς της θρησκείας, ιστορίας κλπ, υπογραμμίζοντας:”Οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, τους αρέσει να ταξιδεύουν εδώ.

Τους αρέσουν οι διακοπές στην παραλία, στον ήλιο, όμως υπάρχουν περιθώρια για διεύρυνση των ταξιδιωτικών τους επιλογών και σε άλλους προορισμούς”.

«Στο πλαίσιο του Ελληνορωσικού Ετους φιλίας το 2016 θα πραγματοποιηθούν πάνω από 50 κοινές εκδηλώσεις»