Με βόμβες φωσφόρου «καίει» τους Κούρδους η Τουρκία

H Toυρκία συνεχιζει τα φρικιαστικά της εγκλήματα κατά του Κουρδικού λαού με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα.Μετά την ισοπέδωση τουρκικών πόλεων προχωράει τώρα στον βομβαρδισμό της πόλης  Νίσιβη με λευκό φώσφορο.NISIVI

Η περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη συνορεύει με τη Συρία και είναι πολύ σημαντική για μια σειρά από λόγους. Η περιοχή Hatay κατοικείται από Άραβες Αλαουίτες από την ίδια φυλή με τον Μπασάρ Αλ Ασάντ και τους υποστηρικτές του. Επιπλέον, έχει μια μεγάλη ιστορία αφού είναι γνωστή ως Αλεξανδρέττα μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα με πληθυσμό Αλαουιτών, Χριστιανών και Κούρδων .

Σήμερα ο πληθυσμός της είναι κυρίως κουρδικός αλλά στην πόλη συνεχίζει να υφίσταται ασσυριακή μειονότητα.

Η Νίσιβη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και οι τουρκικές Αρχές συχνά επεμβαίνουν με στρατιωτικά μέσα για να καταστείλουν την κουρδική αντίσταση.

Ο λευκός φώσφορος «ζει» από το οξυγόνο. Έτσι και καλύψει κάποιον απλά τον κατακαίει χωρίς να μπορεί να κατασβεστεί από νερό καθώς το οξυγόνο του νερού τον «τρέφει».

Η μόνη διέξοδος για να σωθεί ένα θύμα λευκού φωσφόρου είναι να καλυφθεί από χώμα για να μην μπορεί ο φώσφορος να «αναπνέει»

Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν είναι θανατηφόρα. Προκαλεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και τα νεφρά.

Η χρήση του δεν είναι απαγορευμένη από καμία διεθνή συνθήκη, ωστόσο, το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης της Γενεύης του 1980 για τα συμβατικά όπλα απαγορεύει τη χρήση του εναντίον πληθυσμών ή στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται κοντά στον άμαχο πληθυσμό.

Εάν ο φώσφορος επικαθήσει σε ρούχα ή στο δέρμα, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον άνθρωπο, ο οποίος πεθαίνει με φρικτά εγκαύματα.